Jubilejní Šumava zůstala FARSem nepokořená

Jiří Hejtmánek, 29. dubna 2015, 19:02 Google+

První soutěží domácího šampionátu v Rally byla nejstarší soutěž na našem území Rally Šumava.Ve velmi kvalitním a nabitém startovním poli nechyběl ani zlínský tým FARS Racing, jenž se představil stejně jako na Valašce hned se dvěma vozy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
FARS Racing

FARS Racing | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

První dvojicí, která se odhodlala pokořit náročnou klatovskou soutěž byla posádka Adam Fabrika - Jan Kubala s renaultem Clio sport ve třídě 8. Druhou posádku pak tvořili Radim Koutek s Jakubem Navrátilem a stejným vozem jako jejich kolegové. Obě posádky si však místních rychlostních zkoušek příliš neužili. "Již v první zkoušce na Čínovském okruhu nám začalo auto od druhého průjezdu vracákem chvílemi stávkovat. V prvním desetiminutovém servisu mechanici při rychlé prohlídce žádnou zásadní závadu nenašli, takže jsme zkusili vyrazit do druhé sekce", přiblížil trable svého vozu těsně po startu Adam Fabrika. Na Čínově Radim Koutek zajel ještě čtvrtý čas, ovšem hned ve druhé rychlostní zkoušce praskl na jeho voze tlumič a posádka se z důvodu bezpečnosti rozhodla s těžko ovladatelným vozem raději odstoupit. Druhá týmová posádka se ještě po odjetí druhé sekce vrátila zpět k mechanikům, ovšem ani v průběhu druhé servisní zastávky se nepodařilo najít příčinu stávkujícího motoru. I přesto Adam s Honzou vyrazili do závěrečné sekce dne, kde se ovšem ukázalo, že nemá cenu se nadále trápit. "Auto do kopce chvílemi téměř zastavovalo, takže jsme se rozhodli raději po páté vložce odevzdat výkaz a ze soutěže odstoupit", řekl zklamaně Fabrika. Důvodem k odstoupení se později ukázala závada na elektronice. 

Oba vozy jsou však již v péči mechaniků a čeká je větší repase. Dalším závodem FARS Racing týmu bude totiž za necelé tři týdny opět velmi náročná soutěž Rally Český Krumlov, na jejímž startu si jistě obě posádky budou chtít spravit chuť po Šumavském nezdaru.

Jiří Hejtmánek

Vytisknout

Diskuze: Jubilejní Šumava zůstala FARSem nepokořená

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Pešl, Jaroslav - Pešek, Roman

JP Motorsport na Šumavě skončil těsně pod bednou

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud