Hänninen a Peták s Hájkem připraveni na Rally Bohemia

Jan Dušek, 8. července 2015, 14:01 Google+

V takto silné sestavě čítající mistra Evropy, mistra světa SWRC a několikanásobného mistra ČR Hájek Rally team dosud nikdy nestartoval. Bude to důvod si Rally Bohemia užít.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho

Hanninen, Juho | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Rally Bohemia, která odstartuje slavnostním startem v pátek 10. července večer z náměstí v Mladé Boleslavi, bude pro Hájek Rally team něčím zcela mimořádným. Pro Ctirada Hájka bylo vždy FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů výkladní skříní historického závodění. Hájkův tým se s jezdcem Miroslavem Janotou nesmazatelně zapsal do výsledkových listin evropského šampionátu a v roce 2011 své snažení korunovala posádka Miroslav Janota – Pavel Dresler ziskem mistrovského titulu. V tomto roce se podařilo FIA Mistrovství Evropy v rally přivézt i do Mladé Boleslavi na Rally Bohemia, kde už se v minulosti Hájek team několikrát prezentoval mimořádnými jezdci, jako byl třeba Jimmy McRae v roce 2012, nebo okruhový šampion Petr Fulín. V letošním roce a při příležitosti FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů při Rally Bohemia Ctirad Hájek nabídl partnerství tomto vyznamenanému motoristickému podniku v České republice a se svým týmem pracoval i na pozvánkách zahraničních účastníků ME a přátel Hájek Rally teamu.

Pro diváky ale bude určitě tou nejpodstatnější a nejšťavnatější třešničkou na Hájkově rallyovém dortu start v Čechách dobře známého a oblíbeného soutěžního jezdce, kterým je Fin Juho Hänninen. Juho má na svém kontě mimo jiné vítězství v sérii IRC, zisk titulu Mistra Evropy a mistra světa SWRC v rally s vozem Škoda Fabia S2000. S ním také dokázal zvítězit právě na Rally Bohemia, a tak pro něj nebude tato rally ničím neznámým. Dvojice Juho Hänninen - Timo Laakso potěší diváky při Rally Bohemia startem v dnes již legendárním historickém automobilu Opel Kadett C-GT/E 16V Hájek Rally teamu. Diváci se na něj mohou těšit i na slavnostním startu v pátek od 19:30 na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, a pak v poli Rally Bohemia Legend, které jede za polem soudobých vozů MČR v rally. Hájkův Kadett s Juhou za volantem a nepřeslechnutelným zvukem unikátního šestnáctiventilového motoru bude rozdávat radost.

Druhou, a neméně žlutou posádkou Hájek Rally teamu na letošní Rally Bohemia, bude dvojice v Opelu ADAM Josef Peták – Alena Benešová. Ti se letos s dalšími závodníky Opel ADAM cupu zúčastní druhého pohárového závodu, který byl mimořádně zařazen do první etapy Rally Bohemia. Josef s Alenkou se budou určitě chtít s ADAMem na Bohemii pěkně svézt, protože její technické a členité rychlostní zkoušky jsou jako dělané právě pro takto malý vůz. Josef Peták s Alenou Benešovou mají na Rally Bohemia několik úctyhodných výsledků s dvoukolkami kdy zde například v roce 2004 zvítězili v domácím šampionátu, který tehdy postupně utlumoval vozy WRC, jenž v té době jely na konci startovního pole.

Přijďte se na Rally Bohemia podívat a navštivte zázemí Hájek Rally Teamu v servisní zóně, kde pro vás budou připraveny originální podpisové kartičky a všichni členové tohoto týmu. Nenechte si také ujít páteční slavnostní start na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, kde začíná program koncertem od 18:15 a první vozy přejedou přes rampu po devatenácté hodině.

Ctirad Hájek, majitel týmu: „Snažíme se dělat soutěže pěkné pro nás i pro diváky a z letošní Rally Bohemia mám velkou radost. V poslední době mě potěšila i jednání ve společnosti AUTO STAIGER, kde se nás ujali skvělí a zapálení lidé, kteří nám pomáhají s našimi dalšími starty. Těším se na naše kamarády z Mistrovství Evropy, kteří přijali pozvání a na Bohemku přijeli. Juho Hänninen na Bohemii určitě prožene našeho Kadetta a potěší diváky. Je to skvělý jezdec a je super, že po Rally Bohemia jej čeká Finská Rally v mistrovství světa v továrním WRC. Je to pro nás čest mít v týmu takového závodníka, který z našeho Kadetta přesedne do WRC v Mistrovství světa. Mám radost i z toho, že pořadatelé Rally Bohemia vyšli vstříc organizátorům Opel ADAM cupu a zařadili na poslední chvíli tenhle pohár do svého programu. Pohled do startovní listiny Rally Bohemia, kde je více jak 210 aut, mě naplňuje optimismem a jsem rád, že se rally a rally fanoušci neposadili na zadek z té nenávistné kampaně, která se proti nám v poslední době v médiích vedla. Rally žije a stále baví velké množství lidí, což bude vidět právě na Rally Bohemia. Nezbývá než dodat moje oblíbené: No, a držme si palce.“

Jirka Hlávka, manažer Hájek Rally týmu: „Hodně jsme si v posledních dnech mákli, kdy jsme dávali dohromady oba naše Kadetty tak, aby byly na Bohemku připravené. Jedno naše mistrovské auto bude vystavené v servisní zóně v Mladé Boleslavi a s druhým Juho pojede mezi Legendami. Přijďte se na Bohemku podívat, zastavte se u nás v servisu na kávu a pro podpisové kartičky, které jsme si nechali vyrobit jen kvůli Rally Bohemia, bude to show.“

Vytisknout

Diskuze: Hänninen a Peták s Hájkem připraveni na Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier: Myslel jsem, že mě špatná volba pneumatik vyřadí z boje o vítězství

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud