Příprava 35. ročníku Valašské Rally 2016 odstartovala

Dušan Póč, 25. listopadu 2015, 20:12 Google+

Až na jaře příštího roku začne nová rallysezona, postará se o její úvod Valašská rally. Konkrétně se tak stane ve dnech 16. dubna 2016. V tento den odstartuje ve Valašském Meziříčí její 35. ročník. Populární Valaška je zařazena do Rallysprint serie s klasifikací také pro Pohár 2+ a Pohár pořadatele.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kočí, Martin - Kostka, Lukáš

Kočí, Martin - Kostka, Lukáš | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zmiňovat se o tom, jakou podobu bude 35. ročník Valašské rally 2016 mít, je předčasné. Vše je na začátku. Pořadatel druhé nejstarší automobilové rally ve Zlínském kraji, JT Rally Team, připravuje ve spolupráci s organizátorem Valašky, AutoMotoKlubem Rallye Sport – Vsetín, jednání s představiteli měst a vesnic, organizací a institucí. Ale také podmínky pro spolupráci s možnými partnery. „Snažíme se od samého začátku o to, aby třicátá pátá valašská automobilová soutěž navázala především na úspěšné ročníky z minulosti jedné z nejtěžších a zároveň nejkrásnějších automobilových soutěží v České republice,“ uvedl předseda organizačního výboru Valašky Jaromír Tomaštík.

Jistotu v těchto dnech 35. ročník Valašské rally, kromě data konání a zařazení, má i v tom kudy povedou trasy její rychlostních zkoušek. „Dva rychlostní testy připravujeme na Novojičínsku a dva na Vsetínsku. Předpokládáme, že každým z nich projedou soutěžní posádky dvakrát. Celkem půjde o necelých osmdesát ostrých kilometrů,“ poodhalil záměr pořadatele Valašky na její trať Jaromír Tomaštík.

Valašská rally odstartuje, stejně, jako v uplynulých patnácti letech, z valašskomeziříčského náměstí. Na stejné místo se posádky vrátí i po projetí všech rychlostních zkoušek. „Jednou z novinek je umístění servisní zony. Ta najde svoje zázemí v nedaleké Kopřivnici v areálu podniku Tatra,“ prozradil předseda organizačního výboru rally.

Pořadatel JT Rally Team a organizátor AutoMotoKlub Rallye Sport - Vsetín připravují Valašku nejenom s ohledem na kvalitu, ale také a zejména na bezpečnost diváků a soutěžních posádek. „U diváků nám nejde o nic jiného, než aby měli neustále na paměti, že automobilový rallysport je sice nádherný, ale dokáže být i nesmlouvavě drsný a krutý. Zvlášť při nerespektování byť jen těch nejzákladnějších bezpečnostních norem,“ pověděl činovník pro bezpečnost 35. ročníku Valašské rally Bořivoj Plšek.

Dosavadní průběh přípravy nasvědčuje tomu, že třicátá pátá Valašská rally nabídne technicky náročné ostré kilometry, které dokonale možnosti a odolnost závodních strojů a schopnosti a um soutěžních posádek prověří. „A že diváci, pro něž je chystán také bohatý doprovodný program, se mohou těšit na zajímavý a napínavý úvod nové rallysezony,“ vyjádřil svoje přesvědčení ředitel 35. Valašské rally 2016 Rudolf Kouřil.

 

Vytisknout

Diskuze: Příprava 35. ročníku Valašské Rally 2016 odstartovala

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ott Tänak je prý na odchodu z M-Sportu

Tänak opouští před sezonou 2016 M-Sport

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud