Václav Pech před Rallye Český Krumlov

RallyZone.cz, 15. května 2017, 13:16 Google+

O nadcházejícím víkendu se uskuteční v pořadí 3. podnik letošního mistrovství ČR, kterým je 45. Rallye Český Krumlov, na které nebude chybět ani posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Teamová fiesta R5 prošla před soutěží kromě běžné přípravy i doladěním motoru, kdy se podařilo do Čech dostat anglického specialistu na motory a po celodenním zkoušení nastavit motor o něco blíže k jeho maximu.

„Uvidíme až při závodě, kolik takové doladění pomůže a jestli se díky tomu zrychlíme. Na Krumlově však než jinde hraje větší roli ideální fungování podvozku. Rychlostky zde hodně mění rytmus a z rychlého asfaltu se jedním odbočením stává úzká rozbitá cestička prorostlá mechem a zase naopak. Zde musíte v každé situaci vědět, jak se vám bude auto chovat, jinak nejde jet rychle. Navíc Krumlov má tolik skákacích horizontů, jako snad zbytek soutěží dohromady a i zde potřebujete mít jistotu v podvozku, jak při odrazu, tak při dopadu a skloubit všechny tyto faktory je nesmírně náročné. Mám z toho respekt, protože na testech všechno nasimulovat nejde a s fiestou jsem podobné podmínky ještě nezažil,“ popisuje přípravy V. Pech jun..

Pořadatelé připravili pro posádky trať ve dvou etapách o šestnácti rychlostních zkouškách, kdy celá soutěž má vyvrcholit průjezdem velmi náročné rychlostky zvané Lipno. „A že náročná opravdu je, mohu potvrdit. Dvakrát se zde rozhodovalo mezi námi a Honzou Kopeckým o celkovém vítězství. Po dvou dnech souboje o desetinky vteřiny to měla rozhodnout tato poslední erzeta. Navíc těsně před jejím startem vždy přišla průtrž mračen, což je na Krumlově také běžné. V roce 2014 udělal chybičku Honza a my slavili  vítězství. Když jsme o rok později najížděli na stejný start byla situace jako přes kopírák. Stejné počasí, stejný časový rozdíl, ale tentokrát jsme s MINI chybu v dešti udělali my a prohráli o 5 s.,“ vypráví dramatické chvíle V. Pech.

Nechme se překvapit jaká bude Rallye Č. Krumlov letos. Startuje v pátek 19. května v 15,30 hod. na českobudějovickém výstavišti diváckou Super RZ a cíl spatří první posádka v sobotu 20. května v 17,00 hod. v Jelení zahradě.

EuroOil-invelt team zve srdečně všechny fanoušky motorsportu na tuto krásnou soutěž.

Autor: Media Václava Pecha

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech před Rallye Český Krumlov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rallyshow Hradec Králové (CZE)

GPD na RallyShow a v obraze

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud