PEUGEOT RALLY CUP - souboje na ostří nože, Talaš vybojoval zlato

Jan Koudelka, 20. června 2018, 18:04 Google+

Mezi dvoukolkami se na 14. ročníku Agrotec Petronas Rally Hustopeče bojovalo od začátku do konce. Stejně jako v absolutním pořadí byly mezi první posádkami pouze nepatrné časové rozdíly a do popředí celého pelotonu dvoukolek se rychle dostaly téměř všechny posádky startující v seriálu Peugeot Rally Cup.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V Hustopečích nestartoval Matěj Kamenec a Lumír Firla sledoval závod pouze z nemocničního lůžka. Smolnou sérii zažívá rakouský Julian Wagner, který v Krumlově havaroval a v Hustopečích odstoupil hned v úvodu soutěže pro poruchu převodovky. Do čela průběžného pořadí se rychle prodral Honza Talaš, kterému sekundoval René Dohnal a Tomáš Knápek. Tato trojice nakonec vydržela na svých pozicích až do cíle závodu, Jan Talaš s René Dohnalem se dokázali probojovat na první a druhé místo ve třídě 6 a také ve dvoukolkách.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Hustopeče jsou krásné, ale první den mě mrzely zrušené rychlostní zkoušky. Dlouho jsme čekali, organizátoři zasahovali u několika havárií. Nemohl jsem se pak dostat do tempa. Spát jsme šli až hodně po půlnoci. V úvodu druhé etapy jsem se trápil s brzdami, ale po výměně destiček už to bylo lepší. Zbytek soutěže jsme si užili, já hlavně šotolinu. Škoda, že u nás není víc takových tratí. Do poslední sekce jsme spolu s Andrejem a Rendou nastupovali s minimálními časovými rozestupy. Byl to souboj až do posledních metrů a to mě na tom baví úplně nejvíc. Oběma gratuluji a děkuji za skvělé souboje,“ poznamenal vítězný Jan Talaš.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

„Hustopeče řadím díky svému charakteru, prostředí a pohodové atmosféře k mé nejoblíbenější soutěži. Tratě letošního ročníku doznaly oproti roku 2015 a 2016, kdy jsem tady startoval, pár změn, ale vycházely z osvědčeného formátu. První etapa se bohužel nesla ve znamení rušení rychlostních zkoušek. Na RZ3 jsme měli velikou krizi a o kousek dál ještě jednu menší. To nás stálo nějaký čas, který jsme i přes vyhranou závěrečnou zkoušku první etapy nedokázali stáhnout. Druhá etapa slibovala velké souboje, kdy každá sebemenší chybička znamenala nesmazatelné manko. Jelo se opravdu tak rychle, že nebylo možné stahovat více než vteřinky. V pořadí Peugeot Rally Cupu jsme stále figurovali na druhém místě za Honzou Talašem a to nám vydrželo až do cíle. V závěrečném testu jsme do toho dali vše a podařilo se nám posunout také na druhé místo ve dvoukolkách a třídě 6. Gratuluji Honzovi Talašovi k vítězství, konečných deset vteřin v cíli bych asi hledal marně. Chtěl bych všem moc poděkovat, Hustopeče jsme si opravdu užili a bojovat takhle až do posledních metrů, to jsem asi ještě nezažil. Auto bylo skvěle připravené, potlesk týmu a našich fanoušků v posledním servisu byl až dojemný. Velkou radost mám také z návratu ztracené sebedůvěry. Na Bohemce ji budeme potřebovat,“ rozpovídal se druhý René Dohnal.

Dalším podnikem letošního ročníku PEUGEOT RALLY CUP CZ bude za necelých 14 dní Rally Bohemia.

Vytisknout

Diskuze: PEUGEOT RALLY CUP - souboje na ostří nože, Talaš vybojoval zlato

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče v galerii Lucky Vondřičkové

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud