Minařík racing v Trebišově díky Debnárové druhý

Miroslav Vebr, 9. září 2018, 17:51 Google+

Mechanikům a posádkám ještě ani nestačily uschnout vyprané kombinézy a už startovala další rally. Na Rally Trebišov si dojely Michaela Debnárová s Lucií Laurincovou pro stříbro ve třídě, Pavol Cireň s Marcelem Hrankou havarovali.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Trebišov (SVK)

Trebišov (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Sdílejte článek

Pouze pár dní měl slušovický tým Minařík racing na regeneraci mechaniků a závodních strojů po vrcholu domácí sezóny v podobě Barum Czech Rally Zlín a jejich dva vozy opět putovaly na další rally. Přelom srpna a září byl totiž vyčleněn páté soutěži slovenského mistrovství 2. DeutschMann Rallye Trebišov 2018. Závod měl ve svém harmonogramu deset rychlostních zkoušek s 91 ostrými kilometry. Na start se postavilo 33 posádek, mezi kterými byli i Michaela Debnárová a Pavol Cireň.

Renault Clio Sport zařazený do třídy 8 se startovním číslem 33 byl připravený pro Michaelu Debnárovou a Lucii Laurincovou. Obě krásky měly za sebou úspěšný start na evropské zlínské rally a děvčata byla plná krásných zážitků. Ty ovšem musely nechat stranou a plně se soustředit na trebišovský závod. Do soutěže vstoupily Michaela s Lucií třetím časem ve třídě na páteční okruhové erzetě. Po pěti sobotních erzetách holkám vypadl ve třídě jeden soupeř, a tím se posádka posunula na stříbrnou příčku. Do konce rally zbývaly čtyři erzety a jelikož vedoucí posádka ve třídě byla před Debnárovou daleko, plán zněl dokončit závod v poklidu. Michaela s Lucií si také připsaly jedno vítězství v rychlostní zkoušce. „Po náročné Barum rally nás hned příští víkend čekalo další kolo slovenského mistrovství Rally Trebišov a kluci z Minařík racing měli pouhé tři dny na přípravu našeho Renaultu Clio, což zvládli opět na jedničku a my jsme soutěž absolvovaly bez jakýchkoliv technických problémů. Rally Trebišov jsme si s Lucií užily s radostí a v týmu i servise panovala skvělá atmosféra. Rychlostní zkoušky byly sice s každým průjezdem náročnější díky vytahanému „bordelu“, ale s tím už musela každá posádka dopředu počítat. Popasovaly jsme se s podmínkami a v cíli jsme si dojely pro krásné druhé místo ve třídě 8. Mé poděkování patří jako vždy našemu skvělému L Racing teamu, který se postaral, abychom byly součástí trebišovské rally,“ podělila se o dojmy v cíli soutěže Michaela Debnárová. Do výčtu statistických údajů zbývá doplnit, že Michaela s Lucií dokončily rally na 10. místě ve dvoukolkách a 24. příčce absolutního pořadí.

img-responsive

Trebišov (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Na start rally se postavili i Pavol Cireň společně s Marcelem Hrankou na Renaultu Clio R3 Maxi zařazeném do třídy 5. Zde měla slovenská dvojice dalších pět soupeřů. Okruhovou zkoušku zajel Cireň v druhém čase ve třídě. Na první sobotní zkoušce si slovenská dvojice připsala slušný čas, stejně jako o zkoušku dále. Na RZ 4 ovšem Cireň s Hrankou sklouzli do příkopy a k jejich smůle to bylo v místě, kde nebyli diváci. Auto bylo navenek nepoškozené, výlet mimo trať odnesl pouze poškozený chladič.

Závěrečný dvojpodnik Slovenského mistrovství v rally se jede v druhé polovině října v Košicích, kdy je zvlášť hodnocený každý soutěžní den.

Vytisknout

Diskuze: Minařík racing v Trebišově díky Debnárové druhý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Čendova RZetka

"Čendova RZetka III." v galerii Honzy Merty

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud