Loeb a asfalt? Ne, miluje sníh

iM2, 6. května 2009, 21:09 Google+

SERIÁL O NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RZ VE WRC; V tomto článku jsme pro Vás připravili první díl z nového seriálu, který bude mapovat nejoblíbenější zkoušky jednotlivých jezdců WRC. Jedná se o seriál z wrc.com, nemůžeme tedy zaručit, že se dostane na všechny jezdce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Možná je trošku překvapující, když zjistíte, že Sebastien Loeb, jezdec odkojený asfaltovými rally, má nejoblíbenější zkoušku The Mountain. Ta se jede na sněhu a ledu Rally Norway.

Mountain je zkouška, která je nachází spíše v severní části norské rally. Na této RZ jsou rychlé úseky zakončené pomalými zatáčkami, pak následují technické sekce. Když se zde jede podnik WRC, tak je tu všude sníh a led. Tomu, že Loeb tuto 24 kilometrovou zkoušku má opravdu rád, nasvědčuje i to, že zde ze čtyř startů dvakrát vyhrál.

„Zkouška Mountain v Norsku je mou nejoblíbenější. Je rychlá, ale ne všude, někde je to úzké a zatáčkovité. Musíte jí jet trošku jako na šotolině, což děláte na většině ze sněhových zkoušek. Auto do zatáčky musíte tak trochu poslat a pak se hodně kloužete. Sněhové bariéry jsou zde obvykle dost velké, musíte však dávat pozor, aby v nich vaše auto nezůstalo! Pokud to však klouže hodně, dá se to krásně kontrolovat,“ říká Seb Loeb.


„Když je na trati hodně ledu, tak musíte jet svou vlastní stopu, specielně když jste první na trati. Možná, že je to zde nejlepší. Nikdy tady nejsou vyjeté koleje na kraji cesty, to znamená, že více riskujete než normálně a můžete jet jak chcete.“

 

Loeb má rád sníh, led a smyky


„Na této zkoušce se můžete snažit na 120%, když jste moc rychlí, tak  využijete sněhových bariér. Většinou si tuto zkoušku užívám při prvních průjezdech, ale při druhých už to nebývá tak dobré, protože jsou už vyjeté koleje a už to není tak hezké. Mění se i přítlak a vy už pak nemůžete tak smykovat, protože byste vylétli z trati,“ zakončil Seb.

Vytisknout

Diskuze: Loeb a asfalt? Ne, miluje sníh

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Škoda

Škoda Motorsport bude na Azorech usilovat o čelní pozice

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud