Českokrumlovská rallye klepe na dveře

Pavel Kacerovský, 24. dubna 2019, 18:38 Google+

Startuje příjem přihlášek. Odpočet může začít. Do startu 47. Rallye Český Krumlov zbývá přesně měsíc. Elita tuzemského soutěžního sportu se představí na českém jihu ve dnech 17. a 18. května. Organizátoři tradičního podniku, zařazeného do mezinárodního seriálu FIA Central Rally Trophy, Autoklub Mistrovství ČR v automobilových rally a národního šampionátu historických vozidel, proto v minulých dnech uveřejnili základní dokument – zvláštní ustanovení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zájemci o účast v letošním ročníku českokrumlovské rallye se můžou hlásit prostřednictvím elektronického formuláře. Vyplnění povinných údajů zabere pár minut, po odeslání se posádka okamžitě objeví v seznamu mezi ostatními přihlášenými dvojicemi. Uzávěrku pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu stanovili na neděli 5. května ve 20 hodin.

Kromě moderních a historických speciálů se rallye můžou zúčastnit závodní vozidla otestovaná do tříd 14 až 18, startovat rovněž mohou soutěžní automobily s národní homologací jiných ASN nebo vozy homologované v jakékoliv zemi Evropské unie. Součástí programu bude třináctý ročník Rallye Legendy Show, přihláška do exhibiční jízdy se na webu soutěže objeví v nejbližších dnech.

Náročná trať s novinkami

Na posádky je připraveno již obvyklých 15 rychlostních zkoušek o délce přes 160 kilometrů, tedy téměř 30 procent z celkové kilometráže rallye. Pojede se na tradičně velmi náročných úsecích, byť některé měřené testy se letos dočkaly úprav, zejména s ohledem na diváky.

Nejvýraznější proměnou prošla populární erzeta Ján, která nabídne v Blansku u Kaplice, poblíž tamního motokrosového areálu, zcela nové a zároveň velmi atraktivní divácké místo se startem a ostrou „kosou“ přes hranu. Po dvouleté pauze se trasa vrací na účelové komunikace v areálu bývalého svatojanského statku, těsně za známým esíčkem u „sklaďáků“ na horizontu ale bude letmý cíl. Fanoušci tedy protentokrát přijdou o sjezd s prudkým pravým odbočením na hlavní silnici, po které vede kvůli několikaměsíční rekonstrukci mostu u Římova objížďka, a organizátoři ji tak v termínu Rallye Český Krumlov nemůžou uzavřít pro veřejný provoz.

Nové zážitky nabídne také sobotní RZ Kohout, která odstartuje v Bídě a hned po několika stech metrech bude následovat pravá vracečka na ruční brzdu, známá z minulých ročníků v opačném směru. Supertipem na trase této vložky je další bašta rallyesportu na jihu Čech. Erzeta bude namotána přes celý Soběnov, a tak na návsi diváci uvidí soutěžní vozy hned několikrát. Stejně jako

Kohout se pojede v protisměru RZ Rožmitál, chybět nebude umělý kruhový objezd po startu RZ Citajl v Bukovsku nebo legendární místo v Malontech.

47. Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 17. května v 16 hodin na českobudějovickém výstavišti populární superspeciálkou. V areálu uprostřed krajského města pak budou posádky závodit ještě dvakrát. Stejně jako před rokem se tam pojede páteční večerní průjezd (19:58), při kterém si kromě motoristických fanoušků přijdou na své i příznivci hokeje. Na LED obrazovce od ÚAMK budou mít možnost u pavilonu Z sledovat živě zápas světového šampionátu mezi reprezentacemi České republiky a Itálie. Rychlá kola se v Birell Rallye Aréně, kam je kromě přejímek a trati shakedownu situována rovněž servisní zóna, roztočí ještě hodinu po sobotním poledni. Slavnostní start, cíl a vyhlášení vítězů bude jako každý rok hostit parkoviště v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem.

Pro více informací sledujte průběžně oficiální web soutěže www.rallyekrumlov.cz, facebookový profil anebo nově také účet na Instagramu.

Vytisknout

Diskuze: Českokrumlovská rallye klepe na dveře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Na Šumavu s vyššími ambicemi

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud