Jan Dvořák - Jeseníky hodnotím pozitivně

Jan Koudelka, 30. září 2018, 18:17 Google+

Posádka projektu Autoklub Peugeot Rally Talent - Jan Dvořák a Jiří Kalkus absolvovala další ostrý závod s Peugeotem 208R2 na Rally Jeseníky. Necelý týden před startem soutěže proběhl jednodenní test, jehož cílem bylo vyzkoušet nastavení vozu a různou tvrdost pneumatik vzhledem k očekávané změně povětrnostních podmínek. Předpoklad dešťových přeháněk byl velmi reálný a posádka se musela připravit na neznámé podmínky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nad Šternberkem, kde bylo sídlo rally, nakonec opravdu zapršelo a hlavně v lesních úsecích rychlostních zkoušek bylo mokro a vytahané bláto. I přesto zajížděl Jan Dvořák velmi slušné časy a náročný rallysprint dokončil na solidním pátém místě ve třídě 6.

img-responsive

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

„Polovina soutěže se jela na mokru, ráno jsme obuli mokré pneumatiky a byla to správná volba. Myslel jsem, že mokro pro nás bude výhoda, protože se mně lépe hledá limit adheze. Na druhou stranu mi scházejí zkušenosti, ale kvůli nim jsme tady startovali. První sekce nám vyšla, v následující servisní zóně jsme přemýšleli, co obujeme do dalších testů. S ohledem na to, že se nás čekalo několik lesních úseků, nechali jsme nakonec na všech kolech mokré pneumatiky a pro rezervy jsme zvolili střední směs. Čtvrtá erzeta byla suchá, na té jsme se trochu trápili, na pětce to ještě také nebylo ono, ale šestý test byl mokrý a tam se nám volba vyplatila. Jeseníky nám přinesly hodně zkušeností. Byl to náš první ostrý závod v takovýchto podmínkách a díky tomu mám poměrně jasnou představu, kde nejvíce ztrácíme na suchém i mokrém povrchu,“ poznamenal v cíli soutěže Jan Dvořák.

Poslední letošní závod seriálu A Sport Rallysprint série se uskuteční koncem října ve Vsetíně. Pro posádku projektu Autoklub Peugeot Rally Talent bude start na 15. ročníku Bonver – Partr Rally Vsetín závěrečným podnikem v této sezóně.

Vytisknout

Diskuze: Jan Dvořák - Jeseníky hodnotím pozitivně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Sébastien Ogier odchází od Fordu k Citroënu!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud