Závěr sezony ve Slušovicích pod křídly RALLY IS LIFE

Roman Ordelt, 30. listopadu 2018, 15:43 Google+

Soutěžácký rok v České republice uzavře tradičně jako v předchozích osmi letech rallyexhibice ve Slušovicích. Závěrečná soutěž zapsaná v kalendáři Autoklubu České republiky se uskuteční v sobotu 8. prosince 2018 jako volný podnik pod názvem MIKULÁŠ RALLY IS LIFE 2018. Pořadatelé z Rallysprint klubu AČR v Podkopné Lhotě získali opět partnera, kterým je bývalý rallyový jezdec a mistr republiky Petr Poulík. RALLY IS LIFE je název jeho již čtvrté autorské knihy, z toho třetí román z prostředí české rally přináší opět nevšední a strhující pohled do zákulisí tohoto sportu,dotýká se všeobecně známých kriminálních kauz i „hlubin závodníkovy duše.“ Kniha volně navazuje na bestsellery Rally all in a Rally forever.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Petr Poulík prožil za volantem závodních vozů v rally deset let a získal řadu úspěchů. V roce 2002 získal se spolujezdcem Jaroslavem Novákem titul mistra České republiky ve sprintrally v hodnocení skupiny N, rok předtím vybojoval druhé místo, stejné umístění zopakoval v jednodenních rallysprintech i v roce 2004, ve velkém šampionátu skončil na výborném šestém místě v absolutním pořadí. Sedmačtyřicetiletý podnikatel se rozhodl opět podpořit mikulášskou rally ve Slušovicích. „Rally je vášeň, ten sport vás pohltí, stojí vás to všechen čas, všechny peníze, je to nekonečná dřina o tom vyprávím. RALLY IS LIFE je volným pokračováním románu Rally forever, život kolem rally, zkrátka příběh pro dospělé, kteří mají rádi tento nádherný sport. Vydané romány vychází z mé životní zkušenosti, pokud někoho budou motivovat, aby bojoval v každé životní situaci, dokázal mé knihy číst mezi řádky,“ pověděl Petr Poulík. Rally je život a nejen tady platí motto: Nikdy, nikdy, nikdy se nevzdávej! „Tento přístup by měl charakterizovat každého závodníka a sportovce. Rally tě provází celý život, jednou sedneš do auta a nikdy na to nezapomeneš.  Pokud ucítíš vůni závodního benzinu, potkáš bývalé soupeře a kluky v týmu, opět se probudí v tobě vášeň závodit a ty si musíš, položit otázku: Jsem ochoten se pro získanou vteřinu zabít? Tu odpověď nechám na každém z nás. Zejména v dnešní době se kluci opravdu sebeobětují, aby mohli  jet rally. Chceš stát na startu, tak to ostatní jsou jen kecy, pracuješ na tom a zkrátka se nikdy nevzdáš!,“ řekl rodák z Rýmařova. Uvedené motto plně charakterizuje i smysl projektu FOR PETR GROSS, který letos pokračuje ve spolupráci s Nadačním fondem Generace 21. Nikdy, nikdy, nikdy se nevzdat, je o přístup Petra Grosse, který se každým vybojovaným krokem navrací do normálního života po těžkém zranění, které utrpěl při Rally Krkonoše v listopadu 2014. „Petr s vydatnou pomocí partnerky Dany na sobě tvrdě pracuje. Nejsem zdaleka sám, kdo je podporuje! To je to hlavní na co chci upozornit! Podle mě je někdy odvážnější udělat další krok, opřen o chodítko než přidat plný plyn v závodním autě,“ uvedl Poulík.

Kniha RALLY IS LIFE je od druhé poloviny listopadu k dostání v kamenných obchodech knihkupectví a především si ji můžete objednat na webových stránkách www.forforever.cz, včetně speciálních balíčků a podpory For Petr Gross. Připraveny jsou náramky se zásadními hesly NIKDY SE NEVZDÁM - RALLY IS LIFE a projekt FOR PETR GROSS. „Z náramků se stává fenomén a volají mně o ně i opravdové legendy. Netušil jsem, že se z nich stane rally identita, a že ho budou chtít nosit všichni, co mají rally v žilách. Z každé prodané knihy Rally forever nebo Rally is life prostřednictvím stránek forforever.cz a ze stránek nakladatelství kvartus.cz přispějeme částkou 50 korun na rehabilitaci Petra Grosse. Rovněž z prodeje knihy v běžné distribuci podpoříme Petra podstatnou částkou,“ upřesnil Petr Poulík. O knihu je značný zájem, neboť za první týden si román objednalo před webové stránky přes pět set zájemců. Autor má k dílu velmi pozitivní reakce. Ozvali se například Václav Pech, Vladimír Berger, Pavel Šofr a spousta dalších předních jezdců. Legenda automobilového sportu Michal Sum označil knihu za evangelium.

Příznivci rallysportu budou mít možnost zakoupit si knihu RALLY IS LIFE rovněž při Mikuláš Rally ve Slušovicích, kde autor knihy připravuje pro fandy i stánek s občerstvením u dostihové dráhy. „Chceme poděkovat všem, kdo podpoří společně s námi dobrou věc. Více v tuto chvíli ještě neprozradím, ale brzy se dozvíte bližší informace,“ řekl závěrem Petr Poulík. 

Další informace o MIKULÁŠ RALLY IS LIFE 2018 budou zveřejněny na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz a v příštích tiskových informacích. Fanoušci rallysportu se mají druhou prosincovou sobotu ve Slušovicích při rozloučení s letošní sezonou rallysportu opravdu na co těšit!

Vytisknout

Diskuze: Závěr sezony ve Slušovicích pod křídly RALLY IS LIFE

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Pech ukončí sezónu na Pražském Rallyesprintu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud