Mistři světa WRC 2 ozdobí letošní želechovickou rally-besedu!

Aleš Holakovský, 18. února 2019, 12:10 Google+

Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler bude hlavním tahákem 12. ročníku Besedy se závodníky rally v Želechovicích nad Dřevnicí. Na besedě tak přivítáme úřadující mistry světa šampionátu WRC 2!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
beseda se zavodniky rally

beseda se zavodniky rally | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Oblíbené předsezónní setkání příznivců a fanoušků rally s vybranými jezdci a spolujezdci se uskuteční v sobotu 9. března od 17 hodin na tradičním místě, tedy v želechovické Sokolovně.  

„Jsme nesmírně potěšeni, že budeme moci na naší besedě uvítat členy továrního týmu ŠKODA Motorsport Honzu Kopeckého a Pavla Dreslera. A to právě v roce, kdy kromě domácího prvenství získali pro naši vlast i historický úspěch v podobě titulu mistrů světa v šampionátu WRC 2! Možnost jejich účasti jsme řešili již několikrát, ale i přes velmi vstřícný přístup ze strany ŠKODA Motorsport se to kvůli intenzivnímu pracovnímu programu posádky podařilo časově sladit až právě nyní,“ neskrývá nadšení pořadatelů z účasti tovární posádky hlavní organizátor besedy Jaroslav Krajča z pořádajícího Rally klubu Paseky, a pokračuje: „Za předchozích jedenáct ročníků jsme na naší besedě uvítali více než sto různých osobností ze současnosti i historie rallysportu. Nejenom z České republiky, ale i ze Slovenska, Německa a Polska. Ale úřadující mistry světa, ty jsme zde ještě samozřejmě neměli!“  

Kromě Jana Kopeckého a Pavla Dreslera již potvrdili účast na besedě i další velmi zajímaví jezdci a spolujezdci. Těšit se tedy můžeme také na hrdinu loňské barumky Miroslava Jakeše, úřadujícího sedmnáctiletého vítěze Rallysprint série Petra Semeráda, úřadujícího mistra ČR třídy 3 produkčních vozů Jana Jelínka, současnou nejrychlejší ženu české rally Sandru Pokornou, vicemistra kategorie 5 MČR-HA a absolutního vítěze Star Rally Zlín Historic 2018 Vlastimila Neumanna, či další zástupce MČR historických vozidel Martina Kučeru a Jaroslava Petráska. V jednání je ještě účast dvou dalších špičkových závodníků z Polska a ze Slovenska.

Součástí doprovodného programu bude kromě autogramiády a bohaté rally-tomboly jako obvykle i soutěž kombinovaných posádek fanoušků a jezdců na profesionálním rally-trenažeru společnosti Rallye Design. Nově bude zařazena také výstava rallyových RC modelů.

Besedou budou v roli moderátorů provázet Aleš Holakovský a „Hemingway české rally“, bývalý přední jezdec a v posledních letech spisovatel chytlavých románů z prostředí rally, Petr Poulík. Vzhledem k tomu, že i členové pořádajícího Rally klubu Paseky se v průběhu let stali aktivními jezdci a spolujezdci (jmenujme zejména úřadující mistry ČR ve třídě 8 i v Rallysprit sérii Petra Krajču a Jana Houště), dá se říci, že beseda je organizována v duchu „jezdci fanouškům“, resp. „jezdci jezdcům“.

Na video-sestřih z loňského ročníku besedy, kde bylo často vcelku veselo a proběhla i dražba originálních rally-hodin od ČERVENÉ MRAVCE rally teamu ve prospěch rehabilitujícího Petra Grosse, se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=B9gF1TUgW6A 

Další informace, včetně bližšího představení závodníků-hostů na „startovní listině“ a  časového harmonogramu akce, Vám přineseme ještě ve zprávě v týdnu před konáním besedy. Všichni příznivci rallysportu jsou srdečně zváni!  

Želechovickou besedu naleznete též na Facebooku: https://www.facebook.com/events/141874110047864/ 

Místo konání akce: TJ Sokol Želechovice (sokolovna), 4. května 48, Želechovice nad Dřevnicí, GPS: 49°13'1.535"N, 17°44'57.103"E

Vytisknout

Diskuze: Mistři světa WRC 2 ozdobí letošní želechovickou rally-besedu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Ice Tour

Rally Ice Tour: FOTO

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud