TRAIVA Rally Cup: V únoru zvítězili Podešva, Kolář a Vichta

RallyZone.cz, 26. února 2019, 12:04 Google+

Zatímco první závod proběhl na sněhu a ledu, ten druhý, který se uskutečnil 2 února, už byl na mokru a blátě. V předcházejícím týdnu přišla do Kopřivnice obleva a odtály i poslední zbytky sněhu. Na účastníky tak čekala kluzká trať s vytahaným blátem v zatáčkách, kterou v některých místech vylepšil silný vítr, když jeho náporu nedokázaly čelit některé ze sudů, jež ji vytyčovali.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Traiva RallyCup - únor

Traiva RallyCup - únor | foto: Staněk, Lukáš

Sdílejte článek

Na testovacím polygonu Tatra Truck se sešlo 22 soutěžících, na které čekala porce 25 ostrých kilometrů rozdělených do dvou úseků, které se jely třikrát. Tentokrát celou trať neabsolvovali pouze dva jezdci. Lukáš Marášek přehnal nasazení, opustil vytyčenou trať a své Subaru poškodil nárazem do stromů. Libor Slíva tentokrát vzal na sebe roli pouze mechanika a staral se, aby do cíle dojel alespoň Dušan Gacík s jejich zeleno-bílou Škodou 130L.

V kategorii historických se sešli 3 jezdci. 3. místo patří Dušanu Gacíkovi na Škodě 130L. Daleko před ním se odehrával boj o vteřinky. Oproti minulému závodu o příčku výše skončil a druhé místo si tentokrát odvezl Bohumil Pfeifer na červené Škodě 130LR. Kategorii historiků vyhrál a 12. pozici celkově si z Kopřivnice odvezl zkušený Jiří Vichta se svým modrým Broukem.

img-responsive

Traiva RallyCup - únor | foto: Staněk, Lukáš

Kategorie F2, kde soutěží vozidla s jednou poháněnou nápravou byla také užší, než minule, ale opět všichni odjeli celý závod. Sešlo se zde osm soutěžících. Osmé místo patří Silvii Dřímalové, která zde startovala vůbec poprvé. Lenka Kaločová zde startovala podruhé a dokončila jako sedmá v kategorii. Obě holky jeli shodně na Hondě Civic a start pojaly jako test před Stopu Valašské Zimy, která se jela hned o následujícím týdnu. Za minule dostal do výkazu pomyslné „Áčko“, ale tentokrát již na trati TRAIVA RallyCupu nechyběl Rosťa Kovařčík se svou Felicií Kit Car. Absence se mu nevyplatila a tentokrát to stačilo až na 6. místo. V předposlední RZ udělal gumu a nakonec o příčku spadl Herban Bartosz a jeho Peugeot 206. Tentokrát bral až 5. místo.  Jirka Gerych jel rychle, bojoval o vteřinky a určitě chtěl zopakovat výsledek z prvního závodu. Avšak v souboji dvou Citroënů Saxo nestačil na soupeře z Polska a bral 4. místo. Zasloužený bronz v kategorii F2 si domů odváží Krzysztof Grzywacz. I stříbro putuje, stejně jako minule, do Polska. Zásluhu na tom má Sebastian Puzoň a jeho svižná a čistá jízda s Hondou Civic. Výkonovou převahu svého BMW 1 přetavil ve zlato mezi dvoukolkáři Petr Kolář a dal tak zapomenout na útrapy z prvního závodu. V absolutním pořadí jeho výkon stačil na 8. pozici.

img-responsive

Traiva RallyCup - únor | foto: Staněk, Lukáš

Kategorie produkčního vozů byla opět nejsilněji zastoupena. Sešlo se zde celkem 9 soutěžících. Osm z nich absolvovalo plný počet kilometrů. Jízdu plnou smyků si užil Petr Mikuláštík. Obsadil tak osmé místo v kategorii i díky velké ztrátě z předposlední RZ. Na sedmé místo se tak posunul Zbyněk Šantavý s Lancerem deváté evoluce. Další Evo řídil Lukáš Čala. Byť startoval s číslem 1, nakonec časy stačily na 6. místo v kategorii a sedmou příčku absolutně. Startovní číslo 22 bylo přisouzeno opět Silverovi a opět nezapomínal na fotografy a kamery. Jízdou se baví a jeho výkon díky defektu na poslední RZ stačil na 5. místo v kategorii a 6. příčku absolutně. 4. místo v kategorii a 5. pozici celkově si odváží nováček v TRAIVA RallyCupu Pavel Tomášek. Pro svůj první start si zapůjčil soutěžní Evo IX od Adama Fabriky.  Krátký kontakt se svodidly a 5 sekund penalizace stály Radka Fialu o příčku vyšší umístění. Z polygonu si odvezl bronz mezi produkčními auty a 4. příčku absolutně. Stříbro v kategorii a 3. místo absolutně patří Vláďovi Barvíkovi. Svého Lancera vodí po trati skoro jako za mlada. Hlavní organizátor závodu, Silvestr Mikuláštík, nám trošku narušil přehlednost výsledků. Se svou Imprezou WRC jel v kategorii F4 sám, neboť Roman Odložilík startoval na Slovensku a závod se jel méně než dva měsíce před pořádáním Valašské rally a tudíž zde nesměl startovat nikdo kdo populární Valašku pojede.  Silvestr nakonec bral, po technických problémech,  druhé místo absolutně. O pouhých 7,4s jej porazil a bere dvakrát 1. příčku Jára Podešva s Imprezou 22B, když vyhrál mezi produkčními vozy i v absolutním pořadí.

img-responsive

Traiva RallyCup - únor | foto: Staněk, Lukáš

Další závod odstartuje v sobotu 23. Března, tentokráte seriál zavítá na Steel Ring  do Třince.  Na účastníky tak bude čekat výzva v podobě zbrusu nové okruhové tratě. Pro diváky  zde budou připraveny bezpečné tribuny, ze kterých je vidět takřka celá trať,  která bude velice atraktivní. Nashledanou v Třinci.

Martin Bill 

Vytisknout

Diskuze: TRAIVA Rally Cup: V únoru zvítězili Podešva, Kolář a Vichta

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Schneerosen Rallye (AUT)

Schneerosen Rally 2019: FOTO

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud