Šťastná sedmička: Pešl vyhrál na Barumce a je mistrem republiky ve své třídě

Marek Havran, 21. srpna 2019, 20:05 Google+

Poprvé v kariéře vítězství na Barum Rally, poprvé v kariéře vítěz celého šampionátu MČR ve své třídě 3. Takto skvělý finiš sezony s ukázkovým happy endem zažila posádka JP Motorsport Teamu Jaroslav Pešl – Radek Juřica, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.  

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Vladimír Gajdošík, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na Barum Rally Zlín, která byla posledním dílem šampionátu mistrovství České republiky v rally, pro Pešla nešlo všechno hladce a podle plánů. Pešl s Juřicou dostali hned ve třetí zkoušce defekt a ztratili skoro minutu. Spadli až na šesté místo a museli se prokousávat startovním polem zpátky nahoru. „Defekt nás hodně přibrzdil, museli jsme si to vydřít a postupně se na ostatní dotáhnout. Naštěstí se to podařilo úplně ideálně až na vítězství a jsme za to strašně rádi. Výhra na Barumce chutná nádherně. Velké poděkování patří celému týmu, který odvedl skvělou práci, díky posílám také fanouškům,“ radoval se v cíli pilot posádky Jaroslav Pešl. Zkušený jezdec, jenž vyhrál Barumku poprvé v kariéře, také zdůraznil, jak těžká vlastně soutěž v okolí Zlína vždycky je. „Barumka je fakt velmi specifická, svou obtížností se vymyká dalším závodům. Musíte jet celou soutěž sice rychle, ale zároveň také ne úplně naplno. Každá chyba se trestá a dá se ve vteřině ztratit dvoudenní práce. I proto mám Barumku rád, je to legenda,“ vysekl Jaroslav Pešl poklonu největšímu rally podniku v zemi.

img-responsive

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Vladimír Gajdošík, RallyZone.cz

Vítězství na Barumce zároveň při součtu bodování z celého letošního seriálu MČR potvrdilo, že se Pešl s Juřicou stali mistry republiky ve své třídě 3. Štěstí přinesla Pešlovi šťastná sedmička. Mistrem republiky se totiž Pešl stal v sedmé sezoně, kdy jezdí pod hlavičkou svého týmu JP Motorsport team. „Titul je taková třešnička na dortu. Musím říct, že tohle řadím v kariéře úplně nejvýše. V ročnících 2016 a 2017 jsem už byl třetí celkově, ale tohle je něco úplně jiného. Moc si toho vážím, a to hlavně proto, jak extrémně vyrovnaná celá sezona v naší třídě byla,“ ohlíží se za zlatou sezonou Jaroslav Pešl. Nějaké velké oslavy prvního titulu v kariéře ovšem nejsou momentálně na pořadu dne. „Už teď sice jsme předběžně domluveni s kamarády-soupeři z naší třídy na nějakém posezení na konci sezony, ale teď ještě není ten správný čas. Stejně jako syn Jindra ještě jezdím motokáry a tam mě čekají ještě tři závody. Ty ještě musím zvládnout a potom to všechno oslavíme,“ plánuje si Jaroslav Pešl, novopečený mistr republiky v rally ve třídě 3.

Vytisknout

Diskuze: Šťastná sedmička: Pešl vyhrál na Barumce a je mistrem republiky ve své třídě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Úspěšná sezóna se smolným koncem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud