Pešl si v Příbrami spravil chuť, teď se těší na vsetínský sprint

Marek Havran, 19. října 2018, 22:15 Google+

Závod, kterým si na konci celosezonního seriálu MČR v rally spravili chuť. Taková byl pro posádku Jaroslav Pešl – Radek Juřica Rally Příbram, poslední podnik sedmidílného seriálu mistrovství České republiky v rally. Posádka JP Motorsport teamu, jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, v Příbrami po konstantním výkonu vybojovala druhé místo ve své třídě 3, absolutně skončila třináctá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Příbram (CZE)

Rally Příbram (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelé tradičního podniku v okolí Příbrami připravili pro posádky čtrnáct rychlostních zkoušek o celkové délce 155 ostrých kilometrů. Na nich se Pešl s Juřicou po většinou drželi na špici své třídy a nakonec brali stříbrný věnec a převažovala spokojenost. „Druhé místo samozřejmě bereme. Nebyli jsme úplně daleko ani od vítězství ve třídě, ale nechtěli jsme za každou cenu tlačit na pilu a pak třeba kvůli tomu vyletět někde z trati. Druhé místo je v pohodě a jsme hlavně rádi, že jsme si na konci sezony spravili náladu,“ pokračoval Pešl, jehož slova o blízkosti první příčky potvrzuje i fakt, že za vítězným Janem Jelínkem zaostal jen o 25 vteřin a v Příbrami vyhrál hned čtyři rychlostní zkoušky. „Jelo se nám dobře a potvrdili jsme solidní rychlostní standard z předchozích závodů, kde jsme zrovna s rychlostí problémy neměli. Spíše nám hodně často chybělo štěstí nebo třeba poslední jeden, dva krůčky, aby to dopadlo. I proto jsme moc rádi, že tentokrát to v Příbrami dopadlo a my mohli slavit bednu. Ještě bych rád řekl, že pořadatelé odvedli výbornou práci. Soutěž byla parádně připravená, všechno klapalo a nám se navíc dařilo, co víc si přát,“ konstatoval spokojeně Pešl, jenž v sezoně 2018 po téměř sedmi letech znovu jezdí s navigátorem Radkem Juřicou.

img-responsive

Rally Příbram (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Po skončení sedmidílného seriálu MČR však ještě pro Pešla s Juřicou ještě závodění nekončí. Na řadě jsou ještě minimálně dva podniky. „V nejbližší době se o posledním říjnovém víkendu ukážeme na vsetínském sprintu, který bereme jako domácí a na který se vždycky hodně těšíme. Věřím, že tam potvrdíme povedenou Příbram. Kromě toho bychom ještě měli jet i Mikulášskou rally, která se jede v okolí Slušovic v sobotu 8. prosince,“ nastínil Jaroslav Pešl program do konce roku.

Vytisknout

Diskuze: Pešl si v Příbrami spravil chuť, teď se těší na vsetínský sprint

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Příbram (CZE)

Tři sady pohárů pro KIT Racing v Příbrami

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud