Program dvou podob KOWAX rally 2020 se rýsuje

Tomáš Plachý, 8. června 2020, 12:57 Google+

Původní verzi 39. ročníku KOWAX Valašské rally ValMez 2020 (3. – 5. dubna 2020) zhatila pandemie koronaviru, organizační výbor však nesložil ruce do klína a s odhodláním soutěž odjet se vydal vstříc novým jednáním. Výsledek je takový, že se na Valašsku bude v termínu dříve naplánovaného sprintu Rally Fulnek (8. – 9. srpna 2020) závodit. Na papíře a v plánech pořadatelského týmu je dvoudenní (KOWAX ValMez rally) i jednodenní podoba (KOWAX Sprintrally).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelský tým Valašky kladně reagoval na snahy AS AČR odjet co nejvíce klání obou šampionátů a v termínu schválené Rally Fulnek zajistil potřebné tratě ve snaze, aby se soutěžící v sezóně co nejvíce svezli.

„Výsledkem snažení je KOWAX ValMez rally a KOWAX Sprintrally. Z dlouhodobých důvodů jsme nechtěli, aby se tento ročník započítával do historie Valašské rally ValMez, ani Rally Fulnek. Dvoudenní soutěž (formát sobota – neděle) bude připravena pro účastníky bodující do MČR v rally a ERT Central, pouze v sobotu se posádky poperou o zápočet do CEZ Historic Rally, MČR v Historické rally, Rallysprint serie, Poháru 2+ a Poháru mládeže,“ nastiňuje šéf organizačního týmu Jaromír Tomaštík a doplňuje: „Mezi účastníky by se měli objevit i zástupci obou pohárových seriálů, ve dvoudenním formátu Peugeot Rally Cup a v jednodenním Opel Adam Cup.“

V připravovaném harmonogramu KOWAX rally i sprinrally je stěžejním místem závodu město Kopřivnice. „Očekáváme, že na nějaké oficiality, třeba slavnostní start a cílový ceremoniál, nyní můžeme zapomenout. Navíc areál polygonu jsme schopni operativně přizpůsobit situaci, případně za šestou bránou udělat třeba jen jedno divácké místo,“ popisuje aktuální situace Tomaštík.

Co se týká vlastní trati, nebylo vše tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. „V termínu prázdnin je spousta míst, kde tradičně závodíme, hodně exponovaná. To platí o okolí Hukvald, vodní nádrži Bystřička i o samotném Fulneku, kde jsme uvažovali, že by bylo centrum původního sprintu. Přesto se nám podařilo najít se starosty a obecními zastupitelstvy řeč a po telefonickém předjednání máme rozeslány všechny potřebné žádosti. Celkově v rámci dvoudenního závodu počítáme s necelými 140 ´ostrými´ kilometry, v rámci sprintrally se bavíme o 70 kilometrech.

Do sobotního programu zařadíme část RZ Lešná (nejdelší RZ s cca 12 km), staronovou podobu RZ Bystřička (necelých 10 km) a svezeme se i po kopřivnickém polygonu. Dále máme souhlas starosty Fulneku, a i když je tato ´rychlostka´ koncepčně daleko od centra, bude její část úvodním testem soutěže. V rámci sobotního harmonogramu žádná zkouška nepřesáhne délku 15 km, nebude součástí okruh, ani polookruh, abychom naplnili regule Rallysprint serie.

Součástí druhého dne bude RZ Hájov (část naší obvyklé RZ Hukvaldy, necelých 10 km), Choryně, Juřinka ve formě polookruhu a v opačném směru si účastníci zopakují závodění na Tatře. Mimo pozornost naopak necháváme plánovaný návrat na test Rybí, letos vynecháme i divácky populární Městskou RZ ValMez,“ naznačuje Tomaštík.

Informačním kanálem KOWAX rally ValMez 2020 je internetová stránka www.valasskarally.cz. Informace k soutěži lze získat rovněž na facebookovém profilu Valašská Rally ValMez a Rally Fulnek.

Vytisknout

Diskuze: Program dvou podob KOWAX rally 2020 se rýsuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Autoslalom Zlín

Přijďte se svézt se svým vozem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud