Proč se trápí jezdci Protonu?

iAdam, 25. září 2010, 09:30 Google+

Brit Niall McShea opustil servis, ujel 3 km a definitivně zastavil. Panizzi byl sice úspěšnější, ale rozhodně nejede tak, jako ostaní jezdci na továrních vozech S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Panizzi, Gilles - Delorme, Freddy

Panizzi, Gilles - Delorme, Freddy | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Na letošním Sanremu se příliš nesvezl Niall McShea, který si tu měl odbýt svůj druhý letošní start v IRC. Se svým Protonem Satria Neo Super 2000 byl přesně tři kilometry od servisu cestou na RZ  1, když jeho vůz zastavila porucha na motoru.

"Nebylo tu žádní varování, které by mě o problému upozornilo předem," říká smutně Brit. "Je to pro nás obrovské zklamání, protože tým pracoval velmi tvrdě a za to všechno úsilí by si zasloužil o dost více. Je to frustrující být venku ze soutěže, ale tohle je těžký sport a někdy dokáže být krutý."

Před soutěží posílil tým svým návratem na mezinárodní rally scénu někdejší asfaltový specialista Gilles Panizzi. Ale ani on moc velkou díru do světa svým účinkováním neudělal. Jeho Satria Neo S2000 sice do rally odstartovala a stále bojuje o pozice, ne však takové, které by si asi tým představoval.

Již na RZ 1 zajel až dvacátý čas, který však po dobu první etapy na Rally Sanremo zůstává dosud nejlepším výkonem malajského týmu. Hned po tom však přišla minutová penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly, která spolu s dvacátým čtvrtým časem znamenala pád až na čtyřicáte třetí místo. Panizzi podával stabilní výkony na hranici třetí desítky a ty ho vynesly až na dvacáté páté místo na konci první etapy.

Rally Sanremo je letos velmi vyrovnaná, ale i tak jsou výkony továrních Protonů velmi zaostávají za konkurencí. Když jeden vůz ani nedojel na start a druhý se pere o pořadí s méně známými jezdci na většinou i slabších vozech katogorie R3, je zřejmé, že ani teď v Itálii Proton nepřekročí svůj stín. A nebude to pouze otázka jezdců, které Proton s dalšími neúspěchy stále střídá...

Vytisknout

Diskuze: Proč se trápí jezdci Protonu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo

Použije Abarth týmovou režii?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud