Sordo chce být vice-mistrem

iM2, 3. února 2009, 18:25 Google+

Dani Sordo získal na víkendové Rally Ireland druhé místo, kterým potvrdil vítězný double týmu Citroën Sport. Byl to určitě skvělý start do sezóny 2009 pro francouzskou značku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sordo tak zopakoval svoji pozici z roku 2007, když před dvěma lety dokončil soutěž také za parťákem Loebem. Letos bylo ale počasí k účastníkům rally nemilosrdné a dalo jim pořádně zabrat. „Bylo to trošku těžší než v roce 2007. Především pak během prvního a druhého dne byly podmínky náročné. Byl to náročný podnik na pneumatiky,“ říká Dani.

Svoji druhou pozici si Dani držel už od první etapy a na velmi úzkých a kluzkých tratích ji dokázal udržet. Ze začátku musel ovšem bojovat s tlakem, který na něj vytvářel jezdec Fordu Hirvonen: „Na první a druhé RZ jsem na to opravdu zatlačil, ale na té třetí to bylo ohromě náročné. Po problémech Mikka s řízením se mi hned dýchalo mnohem lépe,“ přiznává Sordo.

Druhé místo je dobrým startem do nové sezony, ve které by Dani chtěl získat svoje první vítězství. „Pokusím se dokončit šampionát na druhém místě, protože dostat se před Seba je téměř nemožné. Bude to tuhý boj o druhou příčku s Mikkem a dalšími. Druhá pozice není špatná.“

„Před rally ve Norsku se cítím dobře, absolvovali jsme pozitivní testy. Mám teď mnohem víc zkušeností se sněhem a cítím se na něm o moc lépe,“ přiznává Španěl.

Vytisknout

Diskuze: Sordo chce být vice-mistrem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Proton Satria S2000

Plány Protonu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud