Uvidíme Lancery WRC v MS?

iM2, 5. února 2009, 22:17 Google+

Bývalý tým Ralliart Europe sídlil ve stejných prostorách jako MML Sports Ltd. Tato firma se rozhodla oživit projekt vozů Mitsubishi WRC. Ralliart získal celkem pět titulů mistra světa, 4 jezdecké a 1 konstruktérský.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gardemeister, Toni

Gardemeister, Toni | foto: moottorimaailma

Sdílejte článek

Tým MML Sports bude sídlit v prostorách bývalého továrního týmu a budou zde pracovat lidé, kteří se podíleli na předešlých úspěších. MML Sports chce pokračovat v tom, co začal Ralliart Europe.

Vytvoření nového týmu řídil bývalý ředitel operací Ralliartu John Easton. Ten se také teď postaví do čela týmu. Tým má podporu lotyšských investorů Valdise Spredzise a Andrise Dambise.

„Jsem potěšen tím, že se nám podařilo získat spoustu odborníku, kteří teď budou pracovat v Rugby. Bylo by smutné, kdyby takový potenciál zůstal nevyužitý. Ti lidé mají dvacetiletou zkušenost s rally. Získali čtyři tituly mezi jezdci a jeden mezi týmy. Nemůže se to jen tak ztratit,“ prohlašuje Easton.

„Vznik MML Sports na základech Ralliartu znamená, že budeme mít k dispozici osm závodních Lancerů WRC05. Můžeme je nabídnout privátním týmům a jak vloni dokázali Csaba Spitzmuller a Ivars Vasaraudzis, ve správných rukou může tento stroj vyhrávat,“ pokračuje Easton.

 

Toni Gardemeister za volantem Lanceru WRC05 na Monte Carlu 2007


„MML Sports může ovšem nabídnou mnohem víc než jen WRC vozy a kompletní podporu. Vybudovaná infrastruktura továrním týmem nám umožňuje vývoj vozů. Můžeme si dokonce vůz nově postavit,“  říká nový šéf. „MML Sports tak bude moci nabídnout týmům, ať už továrním nebo soukromým, kompletní vývojový program. Bude taky moci pracovat na již existujících vozech a nebo postavit úplně nový speciál. Naší výhodou jsou zkušenosti a infrastruktura. To nám umožní, že budeme moci začít s prácemi v podstatě ihned."

Vytisknout

Diskuze: Uvidíme Lancery WRC v MS?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Petter Solberg: Představení týmu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud