Zvítězí Sandell potřetí v řadě?

Josef Janoušek, 1. dubna 2009, 12:40 Google+

O nadcházejícím víkendu čeká dosud neporaženého Patrika Sandella další podnik šampionátu PWRC Vodafone Rali de Portugal, která bude pro sympatického seveřana třetím podnikem v barvách Redbull týmu a zároveň třetím za volantem Škody Fabia S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sandell, Patrik

Sandell, Patrik | foto: www.patriksandell.com

Sdílejte článek

Svá dvě předchozí vystoupení, jak v Norsku tak na Kypru proměnil ve vítězství a o to se bude snažit i v tomto případě. Nebude to však mít vůbec jednoduché, na startu se objeví silná konkurence v čele s domácím Armindem Araujem, který v předchozí soutěži dlouhou dobu vedl a až technické potíže ho připravili o možné vítězství. Další s plejády domácích jezdců, který by měl těžit ze znalosti tratě a měl by být velkým soupeřem Sandella je Bruno Magalhaes s Peugotem 207 S2000.

Švédský jezdec by si měl také dávat pozor na své severské konkurenty,  vyznavače jízdy „dveřmi napřed“ Patrika Flodina a Eyvinda Brynildsena, kdy první usedne do Subaru Impreza N14 a druhý do Mitsubishi Lancer EVO IX. Do boje o přední příčky by je měl také doplnit náš Martin Prokop jedoucí taktéž s Mitsubishi deváté evoluce.

Patrik Sandell Norská Rally

                  Patrik Sandell - Emil Axelsson Škoda Fabia S2000   Rally Norway 2009

Patrika Sandella tak čeká těžký úkol. Zůstat neporažen i při třetím závodě za volantem Škody Fabia S2000. "Portugalsko je jedna z mých nejoblíbenějších soutěží. Zdejší tratě jsou rychlejší než na Kypru a to je právě to, co se mi v současné době líbí. Bylo by pěkné zde zvítězit, ale budu spokojen i s osmi body za druhé místo. Jak říká Raimund, místní jezdci jsou zde favorité a nesmí se zapomenout na Patrika Flodina,"  konstatoval Patrik Sandell.

"Z prvních dvou podniků jsme přivezli dvě vítězství a se stejnou představou jedeme také do Portugalska. Musíme si ale uvědomit, že první místo dosáhneme jen zvýšenou mírou rizika. Nechceme zbytečně riskovat nehodu a budeme se soustředit na získání bodů. Minulost ukázala, že v boji o titul nejsou vítězství tak důležitá," řekl šéf týmu Raimund Baumschlager.

Vytisknout

Diskuze: Zvítězí Sandell potřetí v řadě?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Vodafone Rali de Portugal 2009: Preview

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud