„Je jedno, jakým rozdílem vyhraju,“ říká Meeke

Zdeněk Míka, 9. května 2009, 08:57 Google+

Po odjetí všech deseti erzet Azorské rallye se možná rýsuje další úspěšný víkend týmu Kronos. Kris Meeke má čtyřicetivteřinový náskok na Nicolu Vouilloze, Freddy Loix se po nešťastného dopoledne první etapy dral během odpoledne nahoru a do druhé etapy vstoupí z průběžného pátého místa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Navzdory těmto slušným výsledkům ale neotvírají u Kronosu šampaňské předčasně. Během prvního dne se totiž událo několik havárií, defekty zaznamenali dokonce Meeke a Loix. Trio na peugeotech se ale drží vepředu. „Ano, zatím se nám rýsuje velmi kvalitní výsledek, jakých jsme dosáhli v Monta Carlu a Curitibě,“ řekl včera večer Eurosportu šéf týmu Marc van Dalen. Podle něj se ale jeho svěřenci musí mít stále na pozoru. „Kousek za námi je Kopecký, kromě toho jsou v první desítce také oba Abarthy, takže nesmíme ztratit pozornost,“ dodal van Dalen.

 

To u týmu Škoda jakoby to bylo naopak. Hänninen havaroval v poslední erzetě, a i když bude pravděpodobně ve druhé etapě znovu závodit, jeho časy se nebudou započítávat. A tak ačkoliv se jediné naděje na body do poháru konstruktérů ubírají k Honzovi Kopeckému, který vyrazí do druhého dne s cílem umazat alespoň desetivteřinový náskok druhého Vouilloze, u okřídleného šípu panovala spokojenost. „Sice jsme měli špatný den, ale nebylo to nejhorší. Nebudete mi věřit, ale já osobně jsem spokojen. Protože třetí místo Kopeckého je výborný výsledek, vzhledem k tomu, na jakém povrchu se tu jede,“ líčil Eurosportu Pavel Hortek ze Škoda Motorsport.

 

Průběžný lídr Kris Meeke má ale jasno – zisk deseti bodů. „Byl to velmi povedený den, ale místy to bylo dost těžké. zítra musíme být opatrní,“ hodnotil své postavení po deseti vložkách. Na otázku, jestli i dnes hodlá jet na maximum, odpověděl: „Musím se snažit uhájit náskok. Je jedno, jestli vyhraju o jednu, nebo o deset vteřin, je to úplně stejné,“ vysvětlil.

Vytisknout

Diskuze: „Je jedno, jakým rozdílem vyhraju,“ říká Meeke

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Abarth

Ohlasy ze servisu: Alen na to zatlačí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud