Projekt BFGoodrich Driver opět v ČR!

Josef Janoušek, 10. června 2009, 11:20 Google+

BFGoodrich a Kronos Racing, za podpory mediasport.cz, vybírají českého jezdce pro závod IRC ve Zlíně

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Již druhý rok v řadě, společnosti BFGoodrich a Kronos Racing, za podpory mediasport.cz, umožní české posádce účast na závodě IRC Intercontinental Rally Challenge, který se uskuteční v termínu 20 - 22. srpna. Program s názvem BFGoodrich Drivers Team 2009 zahrnuje pět z dvanácti závodů série IRC. Po Monaku a Belgii, je Česká republika třetí zemí, kde se tento projekt uskuteční.
 

BFGoodrich Drivers Team umožní zvolené posádce z každé z pěti vybraných zemí, zúčastnit se závodu IRC a reprezentovat tak svou zem. Český pilot spolu se svým spolujezdcem bude na závodě ve Zlíně řídit vůz Peugeot 207 S2000. Posádka obdrží technickou a odbornou asistenci od techniků Kronos Racing, který vládne šampionátu IRC společně s jezdci Nicolasem Vouillozem a Freddy Loixem.
 

Časový rozvrh projektu:

Od 10. června do 10. července 2009  mohou týmy odevzdat přihlášku na adresu mediasport.cz. Seznam kandidátů bude následně předán zástupcům BFGoodrich a Kronos Racing, kteří vyberou 5 pilotů postupujících do finále.
 

3. srpna, BFGoodrich a Kronos tým společně s českými motoristickými novináři vyberou posádku, která bude řídit Peugeot 207 Super 2000 na rally ve Zlíně. Hlasování bude tajné. Vítězná posádka bude mít možnost zúčastnit se české části seriálu IRC v barvách  BFGoodrich/Kronos, stejně jako i ostatní tři piloti - Freddy Loix, Nicolas Vouilloz a Kris Meeke – kteří budou také pilotovat Peugeot 207 S2000.
 

17. srpna, testování v oblasti zlínské soutěže. Posádka dostane možnost seznámit se s vozem Peugeot 207, pneumatikami BFGoodrich a techniky z týmu Kronos.
 

Tento test umožní vítězné posádce představit se v termínu 20 - 22. srpna v těch nejlepších možných  podmínkách.
 

"BFGoodrich Drivers Team je jedinečným projektem, jak již bylo prokázáno v rámci prvního ročníku, jehož součástí byla i Česká Republika," říká Josef Pátl, ředitel mediasport.cz. "Jsme potěšeni možností, kterou nábídl BFGoodrich a Kronos Racing českým posádkám, ale také fanouškům."
 

Pro BFGoodrich je tato akce příležitostí opět potvrdit své zapojení se do rallye sportu. "BFGoodrich Drivers Team jasně demonstruje sílu značky a její vitalitu, jakož i vysokou kvalitu produktů," dodává Frédéric Henry-Biabaud, Michelin Group Competitions Director.
 

"Vždy jsme byli loajální značce BFGoodrich a jejim pneumatikám. Jsme zároveň pyšným partnerem takovéhoto projektu," říká Marc Van Dalen, ředitel Kronos Racing. "BFGoodrich Drivers Team je jednoznačně unikátním konceptem, který vytváří ideální scénář pro jezdce. Jen se podívejte na výsledky závodu v Monte Carlu!"
 

V roce 2008 to byl Pavel Valoušek, který reprezentoval Českou republiku v rámci projektu  BFGoodrich Drivers Team. Skončil na výborném čtvrtém místě, k velké spokojenosti českých fanoušků. 
 

Přihlášku prosím zašlete na adresu:
mediasport.cz, BFGoodrich Drivers Team
p. Filip Schovánek
Barrandova 1920
14300 Praha 4
schovanek@mediasport.cz
 
Podmínky účasti:

Projekt je otevřen pro všechny české jezdce vlastnící mezinárodní licenci, bez ohledu na věk. Výjimku tvoří posádka, která v loňském roce v projektu BFGoodrich Drivers Team zvítězila.
 

Poznámka: Všechny přihlášky musí organizátor obdržet nejpozději do 10. července 2009.
 

Pro doplňující informace prosím kontaktujte:
mediasport.cz
Filip Schovánek
+420 777 246 216
schovanek@mediasport.cz

Vytisknout

Diskuze: Projekt BFGoodrich Driver opět v ČR!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Acropolis Rally před startem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud