Kopecký s Hänninenem chtějí v Ypres Rally další body

RallyZone.cz / mediafax, 18. června 2009, 23:21 Google+

Belgická Ypres Rally, která je pátým dílem seriálu International Rally Challenge (IRC), začne v pátek v podvečer, její vítěz bude známý v sobotu kolem 22. hodiny. Na startu se objeví dvě tovární Škody Fabie S2000, se soukromým vozem stejné značky pojede domácí závodník Francois Duval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Sestava Škody Motorsport má obvyklou podobu. S jedničkou vyrazí na trať finský jezdec Juho Hänninen, který je v anketě fanoušků považován za největšího aspiranta na vítězství v asfaltové soutěži, přestože jeho předností je především jízda na šotolině.

Od angažování mladoboleslavského týmu se však Fin marně snaží o bodový zisk. V Monte Carlu i na Azorských ostrovech se letos blýskl elitními časy, ale ani jednou se kvůli haváriím jeho jméno neobjevilo ve výsledkové listině.

Týmovým kolegou Hänninena bude Jan Kopecký, který má v Belgii na co navazovat. V letošní sezoně IRC proměnil své dva starty ve velmi dobrá umístění. V Monte Carlu skončil čtvrtý, na Azorech nestačil pouze na vedoucího muže seriálu Brita Krise Meeka. Před rokem Kopecký Ypres Rally nedokončil, protože narazil do betonového sloupku pravděpodobně úmyslně položeného uprostřed silnice a nemohl pokračovat v závodě.

Největšími konkurenty členů Škody Motorsport budou domácí závodníci Freddy Loix, který je pětinásobným vítězem soutěže a bude obhajovat loňské prvenství, s Nicolasem Vouillozem. Po výhrách v Brazílii a na Azorech touží po třetí výhře v řadě a upevnění vedoucí pozice v IRC jejich týmový kolega Meeke. Všichni tři bodou mít k dispozici Peugeot 207 S2000.

Premiéru v IRC si během belgické rally odbude vůz Satria Neo S2000 vyslaný automobilkou Proton. Za jeho volantem bude sedět Brit Guy Wilks. První páteční rychlostní zkouška Ypres Rally startuje v pátek po 18. hodině, kromě ní jezdci absolvují během první etapy dalších pět testů. O den později pojedou deset měřených úseků. Šestnáct rychlostních zkoušek měří celkem 285 kilometrů.

Foto: Martin Trdla, RallyZone.CZ

Vytisknout

Diskuze: Kopecký s Hänninenem chtějí v Ypres Rally další body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally ypres

Belgium Ypres Westhoek Rally: Meeke vítězí, Kopecký druhý!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud