Martin Prokop by chtěl Citroën C4 WRC

iM2, 18. srpna 2009, 08:06 Google+

Nový Juniorský mistr světa, Martin Prokop, doufá, že mu titul pomůže a dostane se třeba do šampionátu WRC. Jeho vysněným vozem by byl Citroën C4 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Martin Prokop by rád napodobil Sébastiena Ogiera a využil zisk Juniorského titulu k postupu o kategorii výš. Martin doufá, že titul mezi juniory je k tomu dostatečný. Nejraději by samozřejmě soutěžil za volantem Citroënu C4 WRC. Prokop jezdil čtyři roky Juniorský šampionát, proto by teď mohl přijít ten pravý čas na přestup do nejvyšší ligy.

Možností má kromě WRC český zástupce ale víc, například vozy S2000, ze kterých se za dva roky stanou auta kategorie WRC. Mohl by si tak zajistit například místo v nějakém týmu, který se chystá na přestup. Další možností je pochopitelně zůstat v J-WRC a P-WRC. „Každý ví, že bychom rádi udělali krok vpřed. To znamená vůz S2000 nebo WRC. Bude to ale velký krok vpřed,“ říká Martin pro stránky wrc.com.


„Musíme počkat, až budou upřesněna pravidla. Až poté budeme vědět, jakým směrem se bude v budoucnosti rallysportu ubírat, jestli to budou vozy WRC nebo Super 2000. Poté se rozhodnu, jestli zůstanu v kategoriích P-WRC a J-WRC nebo koupím vůz S2000. Nejsem si ale jistý, jestli by to byla dobrá investice, investovat do S2000 už teď. Musíme všichni počkat na rozhodnutí FIA.“

Martin už s C4 WRC jezdil


Prvotním cílem je ale WRC. Prokop doufá, že se mu podaří získat potřebný obnos pro tuto kategorii. Zároveň by chtěl pokračovat s Citroënem a jeho podporou: „Pro mne by to byla ta nejlepší varianta. Všichni ale dobře víme, že WRC stojí hodně peněz. Když je seženu, mohu začít jednat s Citroënem,“ zakončil Martin.

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop by chtěl Citroën C4 WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally russia

Šéf Protonu: Bouffier má zkušenosti

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud