Aktivisté budou dopadeni, slíbila policie

Josef Janoušek, 4. září 2009, 15:41 Google+

Dnešní první etapu Repco rally Austrália narušili ekoaktivisté. Policie slíbila dopadení pachatele a zároveň vydala varování před dalšími takovými protesty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Na šesté rychlostní zkoušce se ekoaktivisté pokusili přerušit plynulost soutěže. Což se jim nakonec podařilo. Házeli kameny na projíždějící posádky a nakonec zablokovali trať plotem, kterým projel Mikko Hirvonen. Poté byla rychlostní zkouška CTEK East I přerušena a následně zrušena.

Zrušen byl i druhý průjezd touto rychlostní zkouškou v důsledku vyšetřování řádění „zelených“. Superintendant Michael Kenny k incidentu řekl: "Chování demonstrantů je neakceptovatelné. Vůbec si neuvědomují, že mohlo dojít ke zranění některého z účastníků soutěže,".

"Nikoho nebudu omlouvat a chystám radikální kroky. Všichni demonstranti, kteří budou dodržovat zákony se nemají čeho obávat. Ti, kteří budou jednat protiprávně nebo budou ohrožovat bezpečnost lidí, budo potrestáni. Policie k tomu plně využije práva, které zabezpečí bezpečnost všech účastníků soutěže," doplnil superintendant.

Někteří jezdci si stěžovali, že jim demonstranti bránili v jízdě na přejezdech mezi rychlostními zkouškami a oni museli kličkovat mezi auty a porušovat předpisy. "Když jsme přijížděli na RZ 6, tak tam bylo asi 50 aktivistů a ti na nás řvali ať jedeme domů. Nebylo to příjemné, šel z nich strach," komentoval situaci Matt Wilson. "Je to těžké, tito lidé nás tady nechtějí. Možná to nebylo nejšťastnější rozhodnutí závodit v této oblasti, ale to nebylo naše rozhodnutí," doplnil Wilson.

Vytisknout

Diskuze: Aktivisté budou dopadeni, slíbila policie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Solberg se rozpovídal o změně vozu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud