Janne Tuohino se vrací do WRC s Fordem Fiesta S2000

Josef Janoušek, 23. listopadu 2009, 15:47 Google+

Dvojnásobný mistr země tisíců jezer a někdejší tovární jezdec mladoboleslavské Škody se vrací na tratě mistrovství světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tuohino, Janne

Tuohino, Janne | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po třech letech absence ve světovém šampionátu se Tuohino vrátí se z brusu novým speciálem Ford Fiesta S2000, který si o uplynulém víkendu odbyl premiéru při rally of Scotland. Finský jezdec se s novou zbraní  zúčastní nového poháru S2000 Cup, který je pro příští ročník WRC vypsán pro vozy kategorie S2000.

"Před novou sezonou jsem plný očekávání, byla to má nejlepší volba. Ford Fiesta S2000 dorazí do Finska začátkem ledna a já mám hodně motivace. Hned začnu testovat, abychom byli připraveni na začátek WRC, který se odehraje začátkem února ve Švedsku. Auto jsem ještě neřídil, zatím pracuji na fyzické kondici. Po 17 letech jsem oprášil motorku a startuji v hobby motokrosu, což je výborná možnost jak se dostat do kondice," řekl Janne Tuohino. V roli navigátora se vedle zkušeného Fina představí Markku Tuohino, který nemá vyjma Finské rally mnoho zkušeností, ale zase se na spolupráci velmi těší a začal také pracovat na fyzické kondici.

Nový pohár pro vozy S2000 čítá 10 podniků, nicméně jednotlivé týmy si musí před začátkem určit sedm podniků, kterých se zúčastní. V tuto chvíli ještě není přesně jisté, na kterých podnicích dvojici J. Tuohino – M. Tuohino uvidíme.  "Určitě začneme ve Švédsku, pravděpodobně pojedeme v Jordánsku, Portugalsku, Finsku a Walesu. Z asfaltových podniků si vybereme mezi Německem nebo Francií a poslední z trojice Mexico, Nový Zéland, Japonsko,"  doplnil Janne Tuohino.

Vytisknout

Diskuze: Janne Tuohino se vrací do WRC s Fordem Fiesta S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Rally Bohemia součástí polského mistrovství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud