Po dvou etapách vede Martin Prokop S-WRC

iAdam, 7. března 2010, 08:00 Google+

Martin Prokop s Janem Tománkem a vozem Ford Fiesta S2000 v barvách Czech Ford National Teamu zvládli skvěle sobotní etapu Mexické rally 2010 a ujali se vedení v průběžném hodnocení S-WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford Fiesta S2000

Ford Fiesta S2000 | foto: BPA/Miloš Rybář

Sdílejte článek

V sobotu byla na programu Mexické rally 2010 nejdelší etapa soutěže, v jejímž rámci posádky absolvovaly téměř 159 měřených kilometrů rozdělených do 9 rychlostních zkoušek. Na jednotlivých vložkách dosahovali v sobotu nejrychlejších časů především jezdci, kteří v pátek nabrali výraznou ztrátu, zatímco posádka Czech Ford National Teamu pokračovala ve svých vyrovnaných výkonech, pravidelně porážela po pátku vedoucího Xaviera Ponse a po druhé sobotní vložce Španěla připravila o vedení v hodnocení účastníků mistrovství světa vozů kategorie Super 2000 (S-WRC). Po páteční etapě plné těžkostí, kterou česká posádka absolvovala s bolestmi hlavy způsobenými výpary z unikajícího paliva, byl Martin Prokop v sobotu o poznání spokojenější.

Martin Prokop s Jan Tománkem se navíc posunuli na 8. místo v absolutním pořadí soutěže a jihlavský jezdec tak má nadosah první body do celkového hodnocení mistrovství světa rally ve své kariéře.

V neděli jsou na programu tři závěrečné testy o celkové délce 51,49 km. Pořadatelé totiž z bezpečnostních důvodů zrušili sedmikilometrovou RZ 20 Sauz Seco. Přesto bude třetí etapa velice náročná. Martin Prokop o nedělních vložkách po seznamovacích jízdách prohlásil, že jsou ďábelské a že v mistrovství světa zatím nic zrádnějšího neviděl. Výsledky soutěže budeme znát v neděli 7. března okolo 19. hodin středoevropského času.

Martin Prokop: „V pátek večer se nám podařilo opravit většinu škod na autě a dnes ráno se zdálo, že je vše v pořádku. Auto fungovalo skvěle. Jen jsem si dávalpozor na to, abych nikde nezavadil o zem olejovou vanou, to by mohlo být zlé. Navíc jsem byl dopoledne trochu naštvaný, protože jsme se párkrát dostali do prachu zvířeného Xeviho vozem a to jsme pak moc neviděli, ale samozřejmě máme radost, že jsme se ujali vedení. Zatím je to z našeho pohledu skvělé. Budeme se snažit tuto pozici udržet, ale určitě ne za každou cenu. Sám Pons odpoledne přiznal, že jede úplně naplno a hodně riskuje, takže to bude těžké. My do takového rizika jít nechceme, chceme získat důležité body. Uvidíme, jak zítra všechno dopadne.“

Zpravodajství z průběhu Mexické rally můžete exkluzivně sledovat ve vysílání první české motoristické televizní stanice SPORT 5. O víkendu a v pondělí jsou na programu sestřihy jednotlivých etap a ve středu po soutěži pak hodinový sestřih celé rally. S-WRC se věnuje také pořad Rally World, který SPORT 5 odvysílá ve středu 17. března.

Průběžné pořadí Mexické rally 2010 po 2. etapě (S-WRC):
1. M. Prokop - J. Tománek (CZE; Ford Fiesta S2000) 3:25:17,6 hod
2. X. Pons - A. Haro (ESP; Ford Fiesta S2000) + 4,8 s
3. N. Al-Attiyah - G. Bernacchini (QAT/ITA; Škoda Fabia S2000) + 2:11,6 min
4. A. Llovera - B. Rozada (AND/ESP; Fiat Grande Punto S2000) + 31:30,5 min
5. E. Brynildsen - C. Menkerud (NOR; Škoda Fabia S2000) + 34:05,0 min

Vytisknout

Diskuze: Po dvou etapách vede Martin Prokop S-WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

Block a Gelsomino budou dnes opět startovat

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud