Martin Prokop se Rally Sardinia nakonec nezúčastní

BPA, 28. května 2010, 12:56 Google+

Czech Ford National Team dlouho plánoval start na Rally Sardinia, která je letos součástí seriálu IRC. Posádka Martin Prokop - Jan Tománek s vozem Ford Fiesta S2000 ale bude nakonec ve startovním poli chybět. Tým nebude mít včas k dispozici motor, který byl po Rally Nový Zéland odeslán do Anglie na repasi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Prioritou Czech Ford National Teamu jsou v letošní sezoně starty v mistrovství světa v automobilových soutěžích. Přesto se měl jihlavský jezdec Martin Prokop s navigátorem Janem Tománkem objevit také na šotolinových tratích Rally Sardinia, která letos z kalendáře MS rally vypadla a pojede se příští týden jako pátý podnik seriálu Intercontinental Rally Challenge. Italská soutěž patří k nejoblíbenějším podnikům Martina Prokopa. Úřadující juniorský mistr světa nevynechal její jediný ročník od roku 2005 a v loňské sezoně se zde radoval z vítězství v hodnocení jezdců přihlášených do juniorského mistrovství světa v rally (J-WRC) a z dvanáctého místa absolutně.

Ford Fiesta S2000 v českých barvách ale bude nakonec na Sardinii chybět. Po Rally Nový Zéland musel tým odeslat motor na plánovanou repasi do sídla společnosti M-Sport ve Velké Británii a pohonná jednotka se nevrátí tak, aby tým mohl na Sardinii vyrazit.

Martin Prokop: „Strašně mě to mrzí, protože Rally Sardinia mám opravdu rád. Líbí se mi tamní tratě, ale také atmosféra, protože právě na Sardinii se tradičně vydává velké množství českých fanoušků. I proto jsme chtěli na Sardinii jet i letos. Bohužel se nám to ale nepodaří. Motor na repasi musel a nebyla žádná možnost, jak ji urychlit. Budeme proto hledat nějakou alternativu. Zřejmě pojedeme nějakou soutěž v Maďarsku nebo v Itálii.“

V mistrovství světa v rally 2010 se Czech Ford National Team znovu představí až na konci července (29-31/07) při Finské rally.

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop se Rally Sardinia nakonec nezúčastní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally cyprus

Rally de Portugal: Ogier v Portugalsku vítězí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud