Německo - Prokop: O medailích rozhodne Baumholder

Tomáš Urban, 19. srpna 2010, 21:02 Google+

Czech Ford National Team čeká o nadcházejícím víkendu první asfaltová soutěž letošní sezony MS rally. Martin Prokop s Janem Tománkem a s Fordem Fiesta S2000 budou bojovat o nejvyšší příčky, aby se v šampionátu

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Německá rally je druhou asfaltovou soutěží letošní sezony mistrovství světa v rally. V Bulharsku se jelo také na zpevněném povrchu, ale tento podnik se nepočítal do šampionátu S-WRC určeného pro vozy kategorie Super 2000. Czech Ford National Team tak o víkendu v okolí Trieru čeká letošní premiéra na asfaltu v rámci světového šampionátu.

Německá rally rozhodně není klasickou asfaltovou soutěží. Zdejší tratě jsou proslulé svým velmi proměnlivým charakterem. Na soutěžní posádky čekají jak kvalitní asfaltové silnice, tak velmi rozbité úseky, betonové cesty i spousta vytahaných nečistot. V podstatě každá etapa se od dvou další významně liší. Zatímco v pátek se závodí ve vinicích v údolí řeky Mosely, v sobotu jezdce i techniku prověří záludný vojenský prostor Baumholder. Zde se bude závodit hlavně na betonových cestách lemovaných tzv. hinkelsteiny, které obyčejně brání tankům, aby sjely z vytyčené cesty, pro soutěžní posádky jsou ale jednou z velice nepříjemných nástrah. V neděli se pak bude závodit mezi poli zemědělských usedlostí na poměrně hladkých asfaltových tratích. Posádky také absolvují superspeciálku přímo v historickém centru Trieru.

Martin Prokop v Německu zatím startoval čtyřikrát. Dvakrát soutěž nedokončil kvůli technické poruše svého vozu (2005 a 2008), v roce 2006 zde obsadil 5. místo v klasifikaci J-WRC a o rok později mezi juniory zvítězil. Zároveň vybojoval 11. místo absolutně.

Martin Prokop: \\\\\\\"Mám za sebou třídenní testování v Čechách a s nastavením auta jsem spokojený, ale německá soutěž je velice náročná a letos bude ještě obtížnější díky tomu, že pořadatelé připravili delší rychlostní zkoušky. Několik erzet znám, což by mohla být má výhoda ve srovnání s některými účastníky S-WRC, kteří v okolí Trieru v minulosti nestartovali. Rozhodují roli bude hrát počasí a správná volba pneumatik. Doufám, že se pojede na suchu. Jsem přesvědčený, že velký vliv na konečné výsledky bude mít sobotní erzeta Arena Panzerplatte ve vojenském prostoru Baumholder, která měří 48 kilometrů a je zatím nejdelším testem letošní sezony mistrovství světa. Tam se budou rozdělovat medaile. Myslím si, že nás čeká těsná bitva s Xevi Ponsem. Určitě pojedu naplno, aby se po Německu zmenšil bodový rozdíl, který mezi sebou máme v tabulce šampionátu.\\\\\\\"

První rychlostní zkouška Německé rally 2010 startuje v pátek 20. srpna v 9:43 hod. Během víkendu na posádky čeká celkem 406 měřených kilometrů rozdělených do 19 rychlostních zkoušek. Jména vítězů a další výsledky budeme znát v neděli 22. srpna okolo 14. hodiny.

Průběh soutěže můžete sledovat na internetových stránkách www.vysledky-rally.cz, nebo na oficiálním webu soutěže (www.rallye-deutschland.de) či šampionátu (www.wrc.com).

 

Vytisknout

Diskuze: Německo - Prokop: O medailích rozhodne Baumholder

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Andersson, Per Gunnar - Fredriksson, Anders

RUFA Šport pokračuje na ADAC Rallye Deutschland

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud