Jak hodnotí představitelé Mini úvodní den?

iM2, 6. května 2011, 19:24 Google+

Technický ředitel Mini, David Lapworth, prohlásil, že si z pátečního vystoupení mohou vzít hodně pozitivního. Jedinou vadou na kráse je fakt, že Kris Meeke odstoupil už ve třetí RZ.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MINI

MINI | foto: www.prodrive.com

Sdílejte článek

Na první zkoušce porazil Meeke úřadujícího šampiona Loeba na Citroënu DS3 WRC, ve druhé zkoušce zaznamenal úřadující šampion IRC Kris Meeke třetí čas. Ten ho posunul na celkovou čtvrtou příčku. Jenže 2,2km po startu RZ3 Alta Marmilla musel Brit ve voze John Cooper Works WRC odstoupit.

"Jsme trošku zklamaní, že nás problémy potkaly už tak brzy, ale zase jsme šťastní za rychlost, kterou Kris prokázal. Kris zajížděl přesně ty časy, které jsme očekávali. Ve voze se cítil velmi dobře, takže je škoda, že právě on musel odstoupit," říká Lapworth.

"Na tratí 3. RZ ale v zatáčce na 5. rychlostní stupeň Kris rozpoznal, že něco nevydrželo. Musíme se ještě podívat na data, abychom přišli na to, co se stalo. Kris se ale zachoval velmi duchapřítomně, když dokázal zatáčku projet zeširoka a vůz zastavit."

Meeke sice už v dnešní etapě nepokračoval, ale jeho kolega dokončil první etapu na místě šestém: "Dani šel do závodu s tím, že se hlavně pokusí na jistotu projet několik úvodních RZ. Chtěl si ve voze více zvyknout a vybudovat si v něj důvěru. Je škoda, že Kris tak brzy musel odstoupit, ale Danimu se daří sbírat důležitá data."

Sám Sordo byl v servisu etapy překvapen rychlostí svého Mini: "Auto bylo na RZ4 trošku nedotáčivé, protože tato RZ byla opravdu hodně kluzká. Na Krisovi můžeme vidět, že když se zatlačí, tak jsou časy opravdu konkurenceschopné."

Vytisknout

Diskuze: Jak hodnotí představitelé Mini úvodní den?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Rally d'Italia Sardegna: Loeb vítězem, Powerstage vyhrál Hirvonnen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud