Tlusťák má před sebou start v Chorvatsku

Roman Ordelt, 20. května 2011, 17:47 Google+

Druhé vystoupení čeká v letošním seriálu mistrovství Evropy posádku A.T. Motosport ve složení Antonín Tlusťák, Jan Škaloud na voze Škoda Fabia Super 2000 při Croatia Rally v Rijece. Zádveřický jezdec odjel na pobřeží Jadranského moře s cílem rozšířit bodový zisk z úvodního podniku v Itálii a navázat na výborný výkon při Rallysprintu Kopná ve Slušovicích, kde obsadil druhé místo v absolutním pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Pro úřadující vicemistry Evropy a držitele priority FIA B je start v Chorvatsku druhým vystoupením v letošním Mistrovství Evropy v rally. Tlusťák se Škaloudem obsadili při dubnové Rally Mille Miglia v Itálii deváté místo v hodnocení evropského šampionátu a v celkovém pořadí skončili na šestnáctém místě, když byli v silné konkurenci domácích pilotů třetí nejlepší zahraniční posádkou za Dimitarem Ilievem z Bulharska a Maciejem Oleksowiczem z Polska. „V Itálii jsme se představili ve velmi dobrém světle. Byli jsme v desítce nejlepších, ale postihl nás na začátku sobotního dne defekt. Přišla ztráta téměř čtyř minut a klesli jsme na závěr druhé desítky průběžného pořadí. Nakonec jsme vybojovali šestnácté místo v celkovém pořadí. S vystoupením v okolí Brescii jsme byli spokojeni, neboť ztráta na nejlepší nebyla tak značná jako v předchozích letech. Špička italského šampionátu je ještě před námi, ale řadu jezdců registrovaných do Evropy porážíme a svádíme společně tuhé souboje. Start v Itálii hodnotím velmi pozitivně, neboť jsme získali letošní první evropské body. Sice jich mohlo být i více, ale jednalo se každopádně o pozitivní vstup do sezony,“ pověděl devětadvacetiletý Antonín Tlusťák na adresu soutěže v okolí jezera Lago di Garda.

Tým A.T. Motosport se nyní přesunul na slunný jih Evropy, neboť v okolí Rijeky se uskuteční 38. Croatia Rally 2011. Zatímco v loňském roce potrápil posádky déšť, letos se čeká pro změnu horké počasí s teplotami blízko třiceti stupňům Celsia. „Chorvatsko má pěkné rychlostní zkoušky, které se jedou v horách nad centrem soutěže a mají rychlejší charakter. V loňském roce nás pozlobilo při seznamovacích jízdách počasí, v horách nás překvapil dokonce sníh a během samotné rally hustě pršelo. Toho se letos zřejmě nedočkáme, neboť v těchto dnech zde panuje letní počasí. Na každý závod se těšíme, v letošní sezoně ještě více než loni. Sebevědomí nám zvedla Kopná a věříme, že slušný výsledek zajedeme i v Chorvatsku. Současný charakter tratě nám vyhovuje, sucho je pro nás určitě lepší než déšť na zdejším specifickém asfaltu. Naším cílem je získat co nejvíce bodů v evropském šampionátu a odjíždět z Chorvatska spokojeni. Konkurence se sjela opět skvělá. Největším favoritem je Luca Rossetti  z Itálie. Všichni ostatní jezdci jedou velmi rychle a je nutno se všemi počítat,“ řekl Antonín Tlusťák.

Chorvatská rally měří celkem 746 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek v celkové délce 246 km. První vůz se vydá na trať z centra Rijeky ve čtvrtek 19. května v 18 hodin, první vůz přijede na cílovou rampu v sobotu 21. května před sedmnáctou hodinou.  K největším favoritům patří obhájce evropského titulu Luca Rossetti z Itálie (Fiat Grande Punto S2000), jeho krajané Piero Longhi, Renato Travaglia (oba Škoda Fabia S2000) a Maciej Oleksowicz Polska (Ford Fiesta S2000). Na poledním shakedownu těsně před startem soutěže zajel nejrychlejší čas Longhi, Tlusťák skončil šestý, když na lídra ztratil pouhé dvě vteřiny.

Vytisknout

Diskuze: Tlusťák má před sebou start v Chorvatsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Melichárek, Jaroslav

Melico Racing Team prvýkrát domácej pôde

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud