ŠKODA chce v roce 2012 IRC hat-trick

iM2, 16. prosince 2011, 14:08 Google+

Tým ŠKODA Motorsport pokračuje i v nadcházejícím roce 2012 v projektu Fabia Super 2000, který značce letos přinesl největší úspěchy v její bohaté historii motorsportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Starý, Petr

Kopecký, Jan - Starý, Petr | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Prioritou pro celou značku ŠKODA zůstává účast v šampionátu Intercontinenta Rally Challenge s vozem Fabia Super 2000, kde ŠKODA získala dvakrát po sobě titul mezi značkami i jezdci. Nově se představí jedna tovární posádka ve vybraných soutěžích Mistrovství Evropy a tovární tým se s tovární posádkou představí též v domácím rallyovém šampionátu. Továrními piloty pro rok 2012 zůstávají Juho Hänninen a Jan Kopecký. První soutěží, které se tovární tým v roce 2012 zúčastní, bude rakouská Jänner rally první lednový víkend.

Michal Hrabánek, šéf týmu ŠKODA Motorsport, k programu v roce 2012 říká: "Na prvním místě bude pro značku ŠKODA obhajoba titulu v IRC. O body do hodnocení značek by se měli ucházet tři jezdci na továrně připravovaných vozech Fabia Super 2000 – Jan Kopecký a Juho Hänninen z továrního týmu ŠKODA Motorsport a Andreas Mikkelsen z týmu ŠKODA UK Motorsport. Zároveň chceme s ohledem na budoucnost sbírat zkušenosti ve vybraných soutěžích evropského šampionátu, kde naše barvy bude hájit tovární posádka Juho Hänninen / Mikko Markkula. Rovněž se chceme více prezentovat na domácím trhu. Na českých tratích se tak v rámci Mistrovství České Republiky představí tovární posádka ve složení Jan Kopecký / Pavel Dresler. Petr Starý je bohužel dlouhodobě zdravotně indisponovaný, a tak jej nahradí Pavel Dresler. Petrovi přeje celý tým brzké uzdravení."

Juho Hänninen, mistr světa SWRC 2011: "Za poslední tři roky jsem se toho v týmu ŠKODA Motorsport hodně naučil a byly to pro celý tým více než dobré časy. Věřím, že i příští rok bude úspěšný, čeká nás pár nových rally, ale to přesně dělá tento sport zajímavým. Jsem zároveň přesvědčen, že s Fabií uděláme další krok kupředu."

Jan Kopecký, trojnásobný vicemistr IRC: "Jsem velice rád, že mohu dále spolupracovat s týmem ŠKODA Motorsport. V českém mistrovství chceme bojovat o přední příčky a na vybraných soutěžích v IRC získávat vždy maximální počet bodů tak, abychom byli schopni pomoci získat pro Škodu třetí titul ve značkách. Chtěl bych moc poděkovat Petrovi Starému za perfektní tři roky, které jsme spolu strávili, a popřát mu co nejrychlejší uzdravení.“

Letošní rok si mladoboleslavská automobilka připomíná 110 let svých motorsportovních aktivit a symbolicky byl právě rok 2011 neúspěšnějším rokem této dlouhé a jedinečné historie. V letošní sezoně obhájila značka ŠKODA přesvědčivým způsobem vítězství v hodnocení značek šampionátu Intercontinental Rally Challenge, piloti vozu Fabia Super 2000 v pořadí Mikkelsen, Kopecký, Hänninen obsadili první tři místa mezi jezdci IRC a Juho Hänninen s Mikko Markkulou získali pro ŠKODU poprvé v historii titul Mistrů světa kategorie SWRC. Na závěr roku se tým ŠKODA Motorsport s vozy Fabia Super 2000 představil poprvé v historii na prestižním závodě Race of Champions, tradičním klání jezdců různých motoristických disciplín s více než 20letou tradicí.

 

Vytisknout

Diskuze: ŠKODA chce v roce 2012 IRC hat-trick

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Video: Petter Solberg za volantem Fiesty WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud