Volkswagen: Sainz pozvedl úroveň týmu

iM2, 2. ledna 2012, 11:40 Google+

Šéf týmu VW, Kris Nissen, pochválil dvojnásobného mistra světa v rally, Carlose Sainze za to, že pozvedl konkurenceschopnost týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nissen, Kris

Nissen, Kris | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Carlos Sainz vyhrál Dakar roku 2010 ve VW Race Touaregu a s týmem zůstal i po jeho přechodu do WRC. Nissen teď řekl, že to byla profesionalita Sainze, co týmu pomohlo stát se tak dominantním na Dakaru. Tovární tým Volkswagenu zde získal tři vítězství v řadě.

"Na Dakaru jsme mohli vidět, že jsme se posouvali rychle dopředu, když jsme v autě měli Carlose s jeho profesionálním přístupem," řekl Kris. "Nebylo to tak, že by ostatní byli špatní jezdci, ale ti ostatní pocházeli přímo z Dakaru. Zatimco Carlos pocházel z motorsportu, kde potřebujete být rychlí vždy, musíte být pořád soustředění, vše musí být 100%, vše."

"Snažili jsme se to Carlosovi poskytnout a ušli jsme spolu dlouhou cestu. V Carlosovi jsme měli oporu. Jsem velmi rád, že teď mám Carlose po svém boku, pomáhá mi v tom na to správně zatlačit."

Sainz už pilotoval vývojovou verzi Pola R WRC. Nissenem byl již požádán, aby se s vozem účastnil World Rally Championship. "Carlos je zde, protože má s Volkswagenem dlouhodobou smlouvu. [Jeho úkolem je] Postavit tým a následovat ho, když budeme začínat. Jeho zkušenosti jsou pro nás nedocenitelné."

Sainz odmítl nabídku na závodění, zároveň však připustil, že v budoucnu chce pokračovat v testování Pola. "Je pěkné být tu s VW a být součástí jejich programu. Na Dakar mám dobré vzpomínky a vím, že tento tým může být silný také ve WRC, ale musíme tvrdě pracovat, aby se nám to podařilo. V této oblasti motorsportu jsme noví a předtím, než budeme moci bojovat s Citroënem nebo Fordem, musíme ještě hodně testovat."

 

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen: Sainz pozvedl úroveň týmu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonen je rád, že Ford zůstává ve WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud