VW chce ještě jednoho top jezdce a nováčka, kdo je na seznamu?

iM2, 3. března 2012, 13:30 Google+

Díky Sébastienu Ogierovi má již Volkswagen k dispozici jednoho z nejlepších jezdců rally. Šéfové týmu se teď začali poohlížet po jeho možném kolegovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Přípravy Volkswagenu na start v MS v rally běží na plné obrátky. Tým testoval na sněhu, tento týden se přesunul na šotolinu. Za volantem Pola R WRC se střídají Carlos Sainz, Dieter Depping a především Sébastien Ogier. Ten ještě vloni jezdil za tovární Citroën, pak se ale upsal Volkswagenu na 3 roky.

Teď se začíná jednat o tom, kdo bude jeho kolegou. Současný tovární jezdec Fordu, Jari-Matti Latvala, by měl přitom stát na čele seznamu potenciálních kandidátů. Finův kontrakt s Fordem vyprší na konci tohoto roku. 26letého pilota považují mnozí experti společně s Ogierem za budoucího mistra světa. 

"Kris i já se snažíme pro tým zajistit ty nejlepší jezdce," říká poradce Volkswagenu, Carlos Sainz. Podle Španěla chce totiž mít Volkswagen v obou vozech potenciální vítěze: "Nehledáme druhého jezdce k Ogierovi, hledáme dalšího jezdce. V nejlepších týmech to tak vždy bylo, že měli k dispozici více skvělých pilotů."

Paralelně navíc Volkswagen hledá talenta, kterého posadí do třetího Pola R WRC. Mezi nejžhavější kandidáty patří mistr IRC Andreas Mikkelsen, Kevin Abbring a nebo Sepp Wiegand. Také mistr IRC a WRC Juho Hänninen patří na seznam mladých talentů. Fin se už několikrát podílel na vývojových pracech Pola, ale zdá se, že jeho šance pomalu klesají. Navíc jeho letošní program není vůbec jistý.

Volným jezdcem je také Chris Atkinson, jenže jeho nevýhodou je, že nemá s novým WRC prakticky žádné zkušenosti. Volkwagen by ale mohl zaujmout už při svém startu v Mexiku. Krajanem Sainze je Dani Sordo, který se letos musí spokojit s pouze omezeným programem v MS (podle Sainze by to mělo být 8 soutěží): "Dani určitě patří mezi nejlepší jezdce, a ty Volkswagen hledá."

Vytisknout

Diskuze: VW chce ještě jednoho top jezdce a nováčka, kdo je na seznamu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Sainz, Carlos

Carlos Sainz na Rally Spain

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud