Janota s Vyoralem odjeli do San Rema

Petr Eliáš, 28. března 2012, 20:58 Google+

Posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu, Miroslav Janota – Lukáš Vyoral se již připravuje na další start v ME historiků. Tentokrát v Sanremu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janota, Miroslav

Janota, Miroslav | foto: Eliáš, Petr

Sdílejte článek

Rally Sanremo Storico je druhým závodem FIA mistrovství Evropy historických vozidel rally. Rally slavného jména se jede v pohoří, které se zvedá z blízkého mořského břehu v západní části Itálie, nedaleko francouzských hranic.

Rally Sanremo v minulosti hostilo ty nejslavnější automobilové soutěže rally, jako byly závody mistrovství světa a v poslední době například soutěže Intercontinental Rally Chalenge – IRC. Právě na těchto slavných rychlostních zkouškách budou od pátku do soboty závodit soutěžní posádky ze všech koutů Evropy, které se pravidelně utkávají o body do FIA mistrovství Evropy historických vozidel, v němž obhajuje mistrovský titul v kategorii dvě i česká posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu ve složení Miroslav Janota – Lukáš Vyoral.

Týmový Opel Kadett C/GT-E, 16 V se do centra dění Rally Sanremo Storico z České republiky vydá na dlouhou cestu přes Alpy teprve v následujících hodinách, ale posádka už je na místě, a během úterý začne se seznamovacími jízdami na klikatých, horských silničkách, které lemují známé zídky, za nimiž číhají hluboké srázy do údolí. Pro Miroslava Janotu a Lukáše Vyorala to bude druhý společný start, kdy premiéru si odbyli na předchozí Španělské Rally. Zde bohužel pro technickou závadu jejich Opelu Kadett rally nedokončili, a přetrhli tak neuvěřitelnou šňůru dvaceti rally, kdy Miroslav Janota nemusel odstoupit pro technickou poruchu svého vozu. Na italské Rally Sanremo tedy bude na co navazovat a dokončení soutěže se slušným bodovým ziskem je hlavní cíl posádky Hájek Historic Czech National Rally Teamu.

Tým mistrů Evropy byl v posledních dnech posílen o dalšího člena, kterým je nový šéfmechanik Antonín Sůsa, který se do Hájek Historic Czech National Rally Teamu vrací po roční pauze. Společně s dalším mechaniky, které na předchozím závodě vedl zkušený Jiří Brynda, vyrazí spolu se servisním doprovodem týmu do dějiště Rally Sanremo Storico s cílem připravit soutěžní Opel Kadett C/GT-E, 16 V co nejlépe.

Rally Sanremo Storico odstartuje v pátek 30. Března 2012 na nábřeží v italském Sanremu a na soutěžní posádky čeká celkem 11 rychlostních zkoušek s legendárními názvy jako je například Perinaldo, Baiardo, či Langan. Cíl Rally Sanremo Storico se odehraje krátce před šestnáctou hodinou v sobotu 31. Března.

Šéfmechanik Hájek Historic Czech National Rally Teamu Antonín Sůsa: „Mám radost, že mohu s týmem okolo Mirka Janoty opět spolupracovat. Klukům se v loňském roce podařil jedinečný úspěch v podobě zisku evropského titulu a já jsem rád, že mohu být v této sezoně u toho, kdy se celý tým snaží o obhajobu. Bude to hodně těžké, což jsem si potvrdil i v uplynulých dnech, ale je to výzva a já ji beru. Budu se snažit, aby po technické stránce měl Mirek Janota i Lukáš Vyoral auto vždy ve 100% kondici.“

Majitel týmu, Ctirad Hájek: „Vítám Tondu Sůsu zpět mezi nás a jsem rád, že je to právě on, který náš tým posílí. Tonda auto dobře zná, a to se nám potvrdilo i v posledních dnech, kdy se ukázal jako velmi zdatný mechanik. Nezbývá než zakončit mým oblíbeným : „No, a držme si palce.“ V sobotu uvidíme, jestli se k nám tentokrát soutěžácké štěstí otočí čelem.“

Vytisknout

Diskuze: Janota s Vyoralem odjeli do San Rema

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen v Portugalsku jako 1., Latvala jako 17.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud