Ford se zlobí na své jezdce

iM2, 30. března 2012, 17:32 Google+

Technický ředitel Ford World Rally Teamu, Christian Loriaux, prohlásil, že jeho jezdci - Jari-Matti Latvala a Petter Solberg, promrhali velkou šanci, která se jim po odstoupení Sébastiena Loeba naskytla.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Tovární tým Fordu měl možnost výrazně zredukovat ztrátu 38 bodů, kterou v mistrovství na konkurenční Citroën má, navíc jeho jezdci byli na 1. a 2. místě. Jenže ani jednomu se nepodařilo Fiestu RS WRC udržet na trati. Citroën navíc hned v pátek přišel o svou jedničku Sébastiena Loeba (viz zde), tým teď spoléhá na Mikko Hirovnena, který vede (viz zde).

"Dostali jsme opravdu velikou šanci, velikou. Jenže my ji zahodili. Hned dvakrát. Už se opět zdálo, že nám v šampionátu ujíždí vlak, ale my jsme dostali takovou šanci, když Sébastien Loeb vyletěl ven již ve čtvrtek. Oba naši jezdci věděli, že si musí ohlídat pouze Mikko Hirvonena. Mohli to v pohodě zvládnout. Jediné, co potřebovali, bylo, aby zůstali na trati," říká Christian Loriaux. 

"OK, je jednoduché říci, že jediné, co museli udělat, je zůstat na trati. Jsem si jistý, že podmínky byly velmi obtížné, třeba jako v Indonésii za starých časů. Ale spoutě našich dalších vozů se podařilo projet, bylo to pouze o přežití."

"Když vyletěl Jari-Matti, tak měl Peter náskok 20s na Hirvonena, mohl se více stáhnout a přestat útočit. Je to zahozená možnost k obratu v MS, kterou jsme dostali na stříbrném podnose. Ale my jsme ten podnos hodili do koše a ten pak vynesli."

Malcolm Wilson a Christian Loriaux

Loriaux přiznává, že zklamání je ještě o to větší, když Fordy prokázaly ve čtvrteční etapě opravdu dobrou rychlost, která byla způsobena změnami na převodovce: "Hned, když jsme sem dojeli, tak jsme věděli, že auto je opravdu rychlé. Podle nás by na suché šotolině dokázal Jari-Matti Sébastiena porazit i v běžném závodě. Věřili jsme si."

Vytisknout

Diskuze: Ford se zlobí na své jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Ani Petter Solberg v Portugalsku nevyhraje, i on havaroval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud