Černý – Kohout zazářil v Itálii

Petr Eliáš, 22. dubna 2012, 20:39 Google+

Rally Mille Miglia si Jan Černý a Pavel Kohout zapíší zlatým písmem do svých tabulek úspěchů s Citroënem DS3 R3T.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jan Černý s Pavlem Kohoutem v sobotu ráno vyrazili vstříc dalším ostrým kilometrům rychlostních zkoušek Rally Mille Miglia, soutěže zařazené do FIA Mistrovství Evropy rally. V první etapě se české posádce startující s vozem Citroën DS3 R3T dařilo, ale v poslední RZ klesli na třetí místo v pořadí vozidel s pohonem jen předních kol. Do druhé etapy byl tedy cíl jasný. Posunut se opět na druhé místo a snažit se co nejvíce stáhnout ztrátu na vedoucího Itala Campedelliho.

Hned v úvodu dne se Černému – Kohoutovi podařilo se dostat na kýženou druhou příčku, a když pak na nejdelší rychlostní zkoušce soutěže přišel technický problém dosud vedoucího jezdce dvoukolek, nabídnutou šanci využili, a až do poslední rychlostní zkoušky vedení udrželi. Zmíněná nejdelší RZ v soutěži by se dala nazvat jako pohřebiště favoritů, neboť technické problémy, či zaváhání zde postihly mnoho jezdců ze špičky. Radost v cíli poslední RZ byla v kabině Citroënu DS3 R3T obrovská.

Jan Černý s Pavlem Kohoutem vezou z Itálie poháry za vítězství v kategorii dvoukolek, které si přidali k prvnímu triumfu na lednové Jänner Rally, kde kategorii dvoukolek také ovládli. Vítězství v Itálii znamená, že Černý s Kohoutem bezpečně vedou tabulku v kategorii dvoukolek a před dalšími soutěžemi, které je letos čekají, mají skvělou výchozí pozici. V absolutní klasifikaci Rally Mille Miglia obsadila jediná česká posádka desáté místo. Radost týmu byla v Itálii znásobena i tím faktem, že poprvé mezi dvoukolkami kompletní stupně vítězů obsadily vozy Citroën DS3 R3T.

Jan Černý v cíli vítězné Rally Mille Miglia: „Jsem samozřejmě strašně šťastný. Vyhrát zde je naprosto snový výsledek. Hodně jsme se celý závod snažili a velkou přípravu jsme startu tady věnovali už několik týdnů předem. Věděl jsem, že jestli tady na těžkých italských asfaltech chceme uspět, musíme do toho jít naprosto naplno. Samozřejmě, k vítězství nám pomohl technický problém jinak nedostižného Campdelliho, ale taková je rally. Naše auto během celé soutěž fungovalo na jedničku, jen jsme měli drobnější problém s brzdami, které ztrácely účinnost, ale i možná proto jsme jeli tak rychle :) Dařilo se nám během druhé etapy perfektně trefovat do volby pneumatik a volili jsme jemně řezanou nejtvrdší pneumatiku Pirelli. Pneumatiky fungovaly i na dlouhých RZ perfektně a cítil jsem se s nimi jistý.  Děkuji celému týmu, který má na našem úspěchu podíl. Naše vítězství dnes pořádně oslavíme.“

Vytisknout

Diskuze: Černý – Kohout zazářil v Itálii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Basso, Giandomenico

Rally Migle Miglia (ME): Basso vyhrál, Hänninen čtvrtý, Černý první F2

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud