Dani Sordo byl překvapen, že si ho Ford vybral

iM2, 26. dubna 2012, 22:06 Google+

Dani Sordo, pro tento víkend tovární jezdec Fordu, přiznal, že byl překvapen, když mu zazvonil telefon s nabídkou na tovární sedačku ve Fiestě RS WRC pro Argentinu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Dani Sordo v Argentině startuje za zraněného Jariho-Mattiho Latvalu. Uvedl se velmi dobře, když na trati kvalifikační zkoušky zajel nejrychlejší čas ze všech Fiest RS WRC na startu. V rozhovoru pro Autosport prohásil, že podle něj šéf Fordu, Malcolm Wilson, velmi riskoval, když zavolal právě jemu.

"Pro Malcolma je to risk. Víte, auto jsem testoval pouze jeden den a neujel mnoho kilometrů. Teď jsem zde a mám před sebou rally, která bude velmi obtížná. I z mého pohledu to bylo trošku bláznivé. Ale Malcolmovi ne neřeknu. Pokusím se jet, jak nejlépe budu moct, ale nechci udělat žádnou chybu. Jsem stejně překvapený jako všichni ostatní tím, že zde stojím v tomto overalu," říká jezdec týmu Prodrive Mini.

"Je mi ale líto Jariho-Mattiho. Pro něj je to nepříjemná situace. Test nebyl dlouhý. Pořád jsou určité věci, na kterých chci během víkendu na voze zapracovat. Už ráno na shakedownu jsme něco změnili. Ale to byl shakedown ne opravdový test. Hlavní oblastí, kterou si chci změnit, abych se ve voze cítil lépe, je zavěšení."

Španěl ale všechny varuje před přílišnými očekávaními od jeho startu: "Pokusím se být rychlý. Ale bude těžké bojovat proti Petterovi a Mikkovi, oba své vozy znají. Potřeboval bych ve voze víc času. Stejné [jako s Petterem a Mikkem] by to se mnou bylo, kdybych seděl v Mini. Víte, Mini je teď součástí mého těla, jízda s ním je jednoduchá. Ale teď, ve Fordu potřebuji myslet na spoustu věcí. V Mini už tyto věci dělám bez přemýšlení, mám na mysli třeba změny v různých ovladačích."

Vytisknout

Diskuze: Dani Sordo byl překvapen, že si ho Ford vybral

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb sazí na déšť - pojede první

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud