Co bude dále se Sordem?

iM2, 10. května 2012, 11:30 Google+

Možný odchod Jariho-Mattiho Latvaly od Fordu k Volkswagenu by teoreticky mohl Danimu Sordovi otevřít možnost zajezdit si v továrním Fordu ještě letos.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Dani Sordo je velmi zkušeným jezdcem MS, na sezonu 2012 však asi nebude vzpomínat v nejlepším, když letos zažil špatný začátek roku. Jeho tým Prodrive přišel o status továrního týmu BMW, a tak z Mnichova do týmu již neproudí tolik euro, kolik by si Britové představovali. Manažery v Německu zřejmě ani moc nazajímalo, že tým kolem Davida Richardse byl schopen zajíždět dobré výsledky.

Výsledkem všech těchto problémů je, že Prodrive musel zrevidovat svůj původně zamýšlený program v MS. Dani tak místo bojů o podiová umístění na jednotlivých závodech sezony brzy zjistitl, že letos stráví asi více času doma, než si původně myslel. Na startu ho uvidíme v Řecku i Finsku, ale pak? Ještě hůře dopadl jeho loňský týmový kolega, Kris Meeke, který měl původně letos jezdit s Danim v Prodrivu také. Druhé auto je ale pronajímáno platícím jezdcům. 

Dani rozdává autogramy při soutěži v Argentině

"Takovou sezonu už bych nikdy nechtěl zažít," řekl Dani Sordo, který se momentálně připravuje na soutěž IRC na Korsice. Stejně jako před startem s Fiestou RS WRC v Argentině mu musel i zde před soutěží stačit pouze krátký test - 15 kilometrů v sobotu a 30 v neděli. "Důvodem byly také špatné povětrnostní podmínky. Co se dá dělat. I když můžu jen těžko odhadovat naši konkurenceschopnost oproti týmům v IRC, tak zde startuji pro to, abych vyhrál."

Další sezona Daniho Sorda bude asi hodně ovlivněna Jarim-Mattim Latvalou. Pokud by byl v létě potvrzen jeho odchod k VW, tak by Sordovi nic nebránilo v návratu k Fordu: "Dani pro nás odjel perfektní soutěž, ale Jari-Matti je naším nominovaným jezdcem pro letošní rok. Nevyměníme ho," dementoval šéf Fordu, Malcolm Wilson, zvěstí o tom, že by Jari-Matti letošní sezonu u Fordu nedojezdil. Sordo je ale pro soutěže ve Francii a ve Španělsku zatím bez angažmá. "Pro mě je především důležité, abych se zúčastnil finálové soutěže této sezony v mé rodné zemi. Všechno se uvidí," zakončil Španěl.

Vytisknout

Diskuze: Co bude dále se Sordem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Na shakedownu na Korsice nejrychleji Sordo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud