Barum Czech rally Zlín pokračuje druhým dnem

RallyZone.cz / mediafax, 1. září 2012, 13:05 Google+

Druhým dnem pokračuje v sobotu ve Zlíně a jeho okolí 42. ročník Barum Czech rally Zlín, jedna z nejvýznamnějších motoristických soutěží v České republice. Jak agenturu Mediafax informoval mluvčí závodu Roman Ordelt, celá rally bude zahrnovat 270 kilometrů rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

"Očekáváme opět příjezd několika desítek tisíc motoristických fanoušků. Nejvzdálenější místo je od centra soutěže vzdáleno 50 kilometrů," poznamenal Ordelt.
 
Vzhledem k tomu, že se očekává příjezd vysokého počtu závodníků světových tříd spojený s mimořádnou diváckou návštěvností, přijali policisté řadu mimořádných bezpečnostní opatření, která potrvají do nočních nedělních hodin.
 
Zlínští strážníci nasadí v průběhu letošní Barum rally na 70 strážníků, kteří budou společně s policisty republikové policie dbát na bezpečnost v ulicích Zlína. Motorizovaní fanoušci by se měli podle policistů na jednotlivé RZ dostavit v dostatečném předstihu a nejlépe využít MHD, jelikož míst pro zaparkování bude velmi málo. Policisté i strážníci také budou ve zvýšené míře kontrolovat rychlost řidičů. Strážníci se také zaměří na namátkové kontroly prodejců, kteří v době konání této akce nabízejí různé zboží, zda mají vyřízena všechna potřebná povolení, zejména k záboru veřejného prostranství. Pod drobnohledem budou i taxikáři.
 
Na objednávku pořadatelů rally zajistil Dopravní podnik Zlín - Otrokovice v neděli zvláštní autobusovou kyvadlovou dopravu k RZ Maják, která pojede ze zastávky Náměstí Práce na zastávku U Majáku. Autobusy se otočí na okružní křižovatce a pojedou od zastávky U Majáku zpátky na zastávku Náměstí Práce. Tyto autobusy budou jezdit před zahájením a po ukončení rychlostní zkoušky v intervalu 15 minut. Doba trvání kyvadlové přepravy bude upřesněna v závislosti na zájmu cestujících. Cestující nemusejí za jízdu zvláštní autobusovou dopravou nic platit.

"Při této nedělní RZ budou strážníci ve spolupráci s policisty usměrňovat provoz v ulici Březnická, kde budou řidiči moci zaparkovat svá vozidla po pravé straně komunikace," doplnila mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Vytisknout

Diskuze: Barum Czech rally Zlín pokračuje druhým dnem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Zlínský Woodstock oživí letošní Barum rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud