Loeb příští rok jen na částečný úvazek, Hirvonen jedničkou Citroënu

iM2, 29. září 2012, 17:17 Google+

Sébastien Loeb zůstává v MS v rally i pro příští sezonu. Úřadující mistr světa se ale zúčastní pouze vybraných soutěží. Mikko Hirvonen u Citroënu pro příští rok zůstává.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

V rally už vyhrál úplně vše, a tak se pomalu začíná s touto disciplínou loučit, v příští sezoně totiž nepojede všechny soutěže WRC. Momentálně je jasné pouze to, že pojede na zahajovacím podniku sezony, Rally Monte Carlo. Další program Francouze by měl být oznámen později. Kdo Loeba u továrního týmu zastoupí? Nejčastěji se mluví o jezdcích jako Kris Meeke, Dani Sordo nebo Petter Solberg. 

Loeb i Citroën si pohrávají s myšlenkou přechodu na závodní okruhy. Spekuluje se, že by mohli společně od roku 2014 vstoupit do WTCC (MS cestovních vozů). Sébastien Loeb dává svoji zálibu pro okruhy najevo již delší dobu. Už založil svoji vlastní závodní stáj a, jak řekl během prezentace na autosalonu v Paříži, "teď začíná nový úsek v mé závodní kariéře". 

Posádka Loeb-Elena v Irsku 2009

"Sébastien by nemusel hrát žádnou pasivní roli, mohl by se stát velvyslancem značky Citroën. Tento projekt mu dává možnost posunout jeho kariéru na závodních tratích  s pomocí nějakého výrobce kupředu. Citroën by mu mohl pomocí WTCC s klíčovými trhy jako Čína nebo Brazílie pomoci. Konečné rozhodnutí o tomto projektu bude záležet na změnách v pravidlech FIA a samozřejmě na podpoře našich současných a budoucích partnerů," řekl v Paříži Yves Matton.

Zároveň došlo k potvrzení Mikka Hirvonena u Citroënu i pro příští rok, zúčastní se jako nová jednička týmu všech soutěží MS. Kromě toho Citroën oficiálně oznámil navázání spolupráce s novým hlavním sponzorem, Abú Dhabí. "Díky tomu můžeme příští rok do mistrovství nasadit tři vozy DS3 WRC," dodal Matton. Se třetím autem by měl podle plánu startovat Khalid Al-Qassimi, který bude s nově vyvinutou DS3 RRC startovat také v MERC. 

Vytisknout

Diskuze: Loeb příští rok jen na částečný úvazek, Hirvonen jedničkou Citroënu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Peugeot

Peugeot v Paříži představil 208 R5

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud