Martin Hudec má ve Švédsku odtrénováno

Ondřej Krajča, 7. února 2013, 15:54 Google+

Velká životní zkušenost dnes čeká na Martina Hudce. Spolu s Jakubem Kotálem večer odstartují do první rychlostní zkoušky Švédské rally, které se zúčastní jako jediná česká posádka ve WRC2. Po poklidné cestě dorazila posádka s celým Semerád Rally Teamem do Hagforsu, kde se ubytovala, absolvovala administrativní přejímku a převzala itinerář.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hudec, Martin

Hudec, Martin | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

"Vstávali jsme o půl sedmé a od osmi sedíme v autě," řekl Martin Hudec po první dnu seznamovacích jízd. "Byl to náročný den, tratě tady jsou velmi krásné, ale na druhou stranu strašně náročné. Nemůžu si dovolit udělat chybu, protože by se to ihned vymstilo. Úseky jsou tady velmi obtížné a moc technické a já už se na to hodně těším. Střídají se jak široké, tak úzké úseky a skoro vše se jede na třetí a čtvrtý rychlostní stupeň. Jsme nadšení z počasí, stále sněží a sněhová nadílka je velká. Na rychlostní zkoušce 10/14 jsme však měli problém. V rozpisu jsme měli napsáno P7 a já to zkoušel projet jako P6, bohužel to nevyšlo a my zapadli. Za 20 minut jsme byli venku a tímto bych chtěl poděkovat Tamrazovi, který nás s jeho Mini vytáhl. Ale to nebylo vše, společně s Protasovem a Tamrazovem jsme vytahovali Rashida Al Kalbiho, který zapadl ještě více než my. I toto je rally a všichni jsme všechno zvládli."

"Tréninky jsou kompletně za námi, dneska to bylo dost dlouhé, norské erzety jsou fantastické a je tam dost sněhu. Opět jsme zapadli , díky malému vyjetí ze stopy nás sežrala sněhová bariéra, tentokrát na RZ 4/7 a opět nás tahal Tamrazov. Ten to okomentoval tak, že závody začínají až zítra a že tu během závodu stát nebude. Zase jsem si připadal jak lopata :)) Jinak tato RZ je snad nejtěžší rychlostkou, co jsem kdy viděl - nezávidím Kubovi to čtení. V první polovině, kde se jede ze zatáčky do zatáčky a vše pres hodně horizontů, komplet vše na druhou a třetí rychlost. Skutečně náročné, a to je tu ten Colinův skok, na který se fakt netěším :)," okomentoval druhý den seznamovacích jízd Martin Hudec.

Dnes pak na posádku čeká ještě shakedown a večer ve 20:46 odstartuje do úvodní divácké superspeciálky Karlstadt, která zahájí letošní Švédskou rally a můžete ji sledovat online ZDE (http://www.svtplay.se/video/998309/7-2-20-00).

Vytisknout

Diskuze: Martin Hudec má ve Švédsku odtrénováno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ketomaa, Jari - Stenberg, Mika

Jak probíhá přestavba z RRC na WRC? Je to překvapivě rychlý proces

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud