Ostberg: Musím více riskovat, pokud chceme bojovat s Ogierem

iM2, 11. února 2013, 11:41 Google+

Po problémech z kraje soutěže se Mads Ostberg s Fordem dokázal probojovat zpět na pódium. V dalších soutěžích chce Nor podstoupit větší riziko.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagen, Citroën a Ford - na stupních vítězů při Rally Sweden byli zástupci hned tří značek. Pro M-Sport získali pohár za třetí místo Mads Ostberg a Jonas Andersson. Po jedničku týmu se jednalo vlastně o domáci rally, protože v neděli se některé testy jely v Norsku. O vítězství však Mads nebojoval. Namísto toho bojoval s jezdcem Volkswagenu, Latvalou, o třetí pozici. V pátek ho totiž zbrzdily problémy s přehřívajícím se motorem.

Na spojovací trati k RZ3 se mu podařilo problém s chlazením motoru odstranit. Jenže do časové kontroly přijel o 2 minuty později, což vyústilo ve 20s penalizaci. Od té doby se soutěž změna v boj o podium. V sobotu odpoledne se Ostbergovi podařilo Latvalu překonat a do cíle soutěže pozici udržel.

"Nakonec jsem spokojený, že jsem to v pátek vůbec zvládl. Motor se opravdu hodně přehříval a my jsme přišli téměř o celou chladící kapalinu. Mysleli jsme, že to je konec v soutěži. Po RZ jsme zastavili a problém našli. Nevěděli jsme ale, co máme dělat. Pokusili jsme se problém odstranit. Poté jsme do motoru dolili vodu z našich lahví na pití a vše fungovalo," popisuje problémy pátečního rána 25letý soutěžák.

Teď se ve světovém šampionátu dostává na řadu šotolina, Mads na ni vloni slavil svoje první vítězství v MS...

"Kvůli penalizaci jsme ztratili nějaký čas. Poté jsem měl problém dostat se zpět do tempa a najít správný rytmus. Nakonec se nám podařilo vrátit zpět [na čelo] a svedli jsme hezký souboj s Jarim-Mattim Latvalou. Bylo to dobré, poté, co jsme upravili nastavení, věděl jsem, že ho můžeme porazit. Nakonec jsme byli 3."

Jezdec M-Sportu byl na Monte Carlu 6., ve Švédsku 3. - jeho výsledky mají tedy vzestupnou tendenci. Jenže Ogier zaznamenal výsledky ještě lepší. Jak chce tedy Ostberg v sezoně pokračovat? "Jel jsem až moc na jistotu, musím na to více tlačit. Viděl jsem to zde, nezažili jsme moc krizových momentů. Musím podstoupit větší riziko, zvláště pokud mám bojovat proti Ogierovi." V Power Stage se Norovi podařilo zabodovat 3. místem, v tabulce šampionátu drží 3. místo se ztrátou 22 bodů na vedoucího Ogiera. 

Vytisknout

Diskuze: Ostberg: Musím více riskovat, pokud chceme bojovat s Ogierem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Nikara, Jarkko - Kalliolepo, Jarkko

Nikara s Mini od Prodrivu v Portugalsku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud