Ostberg chce ve Švédsku minimálně na podium

iM2, 31. ledna 2012, 21:33 Google+

Pro Madse Ostberga začíná sezona WRC 2012 až teď, na Rally Sweden. Stejně jako loni by se chtěl Nor dostat až na pódium. Privátní jezdec Fordu se na sněhovou soutěž připravuje starty na 3 regionálních sněžných soutěžích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Švédská rally patří tradičně seveřanům. V roce 2004 se podařila tato série přerušit Sébastienu Loebovi, když zde zvítězil. Černým koněm letošního ročníku by mohl být právě Mads Ostberg. Už vloni se Nor uvedl velmi dobře, když dokázal s Mikkem Hirvonenem bojovat o celkové vítězství, nakonec dojel na 2. místě. 24letý jezdec cítí i letos svoji šanci. 

Rally Monte Carlo vynechal a vše podřídil přípravě na tuto soutěž. V první etapě se účastníci soutěže podívají za hranice Švédska, do domoviny Ostberga - Norska. V rámci přípravy odstartoval Mads do  Mountain Rally (2. za Mikkelsenem) a Elverum Rally (vítěz). O víkendu na něj ještě čeká start na Rallye Finnskog, kde už pojede s Fiestou RS WRC (v obou předchozích soutěžích jel s Fiestou RRC). 

"Do Švédska pochopitelně nejdeme s tím, že chceme bojovat o TOP10. Připravili jsme se tak dobře, jak jen to šlo. V rámci přípravy startuji na třech sněžných soutěžích," říká jezdec týmu Adapta. "Chtěli bychom bojovat o podium, ale je mi jasné, že lehčí jak vloni to rozhodně nebude."

V zimně mladík testoval i Mini, ale nakonec se rozhodl zůstat u Fordu Fiesta RS WRC. V plánu má pro letošek start na 11 ze zbývajících 12 soutěží. "Je hezké být opět součástí MS. Opět se nám podařilo zajistit program s M-Sportem a Fordem. Hodně jsem na tom pracoval a nebylo to vůbec lehké."

"Bohužel jsem do Rally Monte Carlo nebyl schopen nic potvrdit," řekl Ostberg ohledně neúčasti na Monte Carlu. "Od Švédska mám ale dobrý program a jsem hodně rád, že můžu odjet tolik soutěží. Nejsme si ještě úplně jistí, na kolik soutěží budeme mít peníze, snad budu moci startovat i na Novém Zélandu. Snad by nám mohli pomoci dobré výsledky."

Vytisknout

Diskuze: Ostberg chce ve Švédsku minimálně na podium

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Campana, Pierre - de Castelli, Sabrina

Prodrive: Sandell může bojovat o špici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud