Ogier vs Loeb - jeden z posledních soubojů v Argentině. Kdo vyhraje?

iM2, 30. dubna 2013, 23:03 Google+

Rally Argentina bude předposlední možností vidět oba dva nejlepší jezdce poslední doby v přímém souboji přímo na trati s vozem WRC. Sébastien Loeb bude chtít v Argentině získat již osmé vítězství v řadě, naopak ve svoji úspěšné sérii Švédsko-Mexiko-Portugalsko bude chtít pokračovat Sébastien Ogier.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Sébastien Loeb nebyl na argentínské půdě poražen od roku 2005. Mohlo by se tedy zdát, že nic nestojí v cestě 8. vítězství v řadě. Jenže situace se mění. Legendární Francouz již v MS nestartuje pravidelně a soustřeďuje se na další aktivity. Poslední rally, kterou jel, byla v únoru Švédská rally. Žezlo v MS převzal jeho rival, Sébastien Ogier. Mladší z obou Sébastienů bude chtít v Argentině dokázat, že je rychlejším ze dvou bývalých kolegů u Citroënu (sezona 2011).

"Těším se na duel se Sébastienem Loebem. Už ve Švédsku jsme spolu svedli skvělý souboj a ani zde to nebude jednoduché. Můj hlavní zájem se ale bude soustředit na konkurenty v boji o titul. Na první pohled by se mohla zdát Argentínská rally jako jakákoliv jiná, ale zdání klame. Podklad je mekký a písčitý. To znamená, že tratě jsou odpoledne při druhých průjezdech často zničeny. To klade vyšší nároky na materiál," říká Sébastien Ogier před startem.

Sébastien Loeb se nenechává vývést z míry, neznepokojuje ho ani slabší forma jeho týmu: "Pochopitelně, že jsem předešlé soutěže sledoval. Pro Citroën to nebyly nejjednodušší soutěže, ale ještě je většina sezony před námi. Pokud chcete vyhrát šampionát o 13 soutěžích, tak musíte být konstantní. Navíc jsme mohli vidět, že DS3 WRC byla v Portugalsku rychlejší než tomu bylo v Mexiku. To znamená, že tým udělal s vývojem vozu pokrok."

Loeb jel naposledy na šotolině vloni ve Španělsku

O svých cílech pro tuto soutěž Loeb moc mluvit nechtěl. Podle Loeba se nedostatek času v DS3 WRC v posledních měsících projeví, a tak favorizuje ostatní jezdce: "Pokud nepočítám testy, tak jsem na šotolině nejel od Španělska 2012. Takže nedokáži odhadnout, jaký budu mít z vozu pocit na prvních šotolinových zkouškách v Argentině. Myslím, že závodní rytmus docela rychle ztratíte, takže pokud se týče mých šancí, zůstávám poklidný. Můj zredukovaný program pro tuto sezonu mi sice dovoluje jezdit s DS3 WRC, ale tak dobře jako Mikko, Dani nebo ostatní hoši připraven nebudu. Uvidíme, co se stane, až odstartujeme."

Vytisknout

Diskuze: Ogier vs Loeb - jeden z posledních soubojů v Argentině. Kdo vyhraje?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Csente, Mário

Mário Csente by rád v Prešove nadviazal na úspech v Egeri

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud