Konkurence věří: Ogier je porazitelný

iM2, 18. dubna 2013, 16:57 Google+

Tovární jezdec Volkswagenu, Sébastien Ogier, vévodí po 4 soutěžích roku s velkým náskokem tabulku MS. Konkurence se i přesto nevzdává a Portugalská rally jim dodává odvahu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Citroën Sport / McKlein

Sdílejte článek

I přes technické problémy dokázal Francouz vyhrát i v Portugalsku. Nejenže tak pomohl své značce do čela hodnocení týmu, ale svůj náskok na čele mezi jezdci tak navýšil na 54 bodů. Volkswagen ve světle jeho výkonů přehodnotil svoje letošní cíle - už v první sezoně by chtěl zabojovat o titul. 

"Pokud se na situaci podíváme z pohledu šampionátu, tak to vypadá dobře. Ale Mads [Ostberg] i Dani [Sordo] byli do svých problémů velmi, velmi silní a celý rok to bude stejně těžké. Teď máme dobrý náskok a už nemusíme bezpodmínečně vyhrávat soutěže. To ale není můj plán. Jsem sportovec a mám rád chuť vítězství. Ale faktem je, že ke zbytku sezony musíme přistoupit s rozumem," říká Ogier.

Konkurence musela v Portugalsku přihlížet tomu, jak Francouz získává svoje třetí vítězství roku. Hlavu mají přesto vztyčenou: "[Ogier] je porazitelný. Co se stalo v Portugalsku nemá nic společného s tím, že bych chtěl až moc. Jen neseděly mé poznámky. Naše rychlost je stále lepší a musím říct, že z Ogiera strach nemám," nechal se slyšet jezdec M-Sportu, Mads Ostberg.

Také Mikko Hirvonen, momentálně druhý jezdec MS, flintu do žita nehází: "Nikdo není neporazitelný. Musíme se zlepšit a pak ho porazíme," dušuje se Fin.

Také druhý jezdec Citroënu, Dani Sordo, se už nemůže dočkat další příležitosti Ogiera porazit - Rally Argentiny: "Pochopitelně můžeme Ogiera porazit! V Portugalsku jsem získal spoustu důvěry ve vůz. Tým odvedl velkolepou práci. Vyměnili jsme diferenciál, zavěšení i pružiny tlumíčů, zkrátka všechno a změny fungovaly. Pro Argentinu jsem připraven."

Vytisknout

Diskuze: Konkurence věří: Ogier je porazitelný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally madeira

Meeke se vrací k PSA: Bude testovat DS3 R5 a 208 T16

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud