Volkswagen Latvalovi nikdy nepřestal věřit

iM2, 5. června 2013, 12:44 Google+

Šéf Volkswagenu, Jost Capito, řekl, že jeho tým nikdy neztratil důvěru v Jariho-Mattiho Latvalu po nepovedeném startu do sezony. Minulý víkend už Fin vyhrál a týmu Volkswagen přinesl další vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Jari-Matti Latvala byl zkraje sezony zastínen výkony kolegy Sébastiena Ogiera. Zatímco Francouz získal tři vítězství, Latvala se trápil. Jenže až víkendové vítězství na řecké Rally Acropolis Jariho-Mattiho Latvaly přerušilo vítěznou šňůru Sébastienů v letošním roce. Fin se díky tomu dostal na druhé místo v hodnocení jezdců.

Když byl Jost Capito dotázán, jestli vítězství Jariho-Mattiho dokázalo, že byl pro VW dobrou volbou, tak Capito odpověděl takto: "Od doby, co se připojil k týmu, jsem to nikdy necítil jinak. Znám ho osm let a je absolutně tím správným jezdcem - o tom se nikdy nepochybovalo. Je více než fér, že má toto vítězství." 

Šéf týmu Volkswagen Motorsport také dodal, že vždy věděl, že Latvala bude potřebovat trochu jiný druh podpory než Sébastien Ogier. "Věděli jsme, že s Jarim-Mattim to bude jiné. Přišel sem k novému týmu, k týmu odlišnému od toho, ve kterém byl po dlouhou dobu. Ale pracoval jsem s ním u Fordu a věděl jsem, že občas bude potřebovat obejmou. Je odlišným člověkem než Ogier a abyste z obou jezdců dostali to nejlepší, tak to vyžaduje jiný přistup. 

Ale to, co Jari-Matti v Řecku předvedl, byl hodně, hodně dobrý výsledek. Teď od něj vidíme to nejlepší. Zná auto, zná tým a s oběma se už sžil," zakončil Belgičan. Sébastien Ogier dodal, že nebyl překvapen tím, když viděl Latvalu zpět na čele. "Od doby, kdy jsme začli tuto sezonu, jsem věděl, že bude jedním z mých hlavních rivalů."

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen Latvalovi nikdy nepřestal věřit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville: Jízda hlavou se vyplácí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud