Překvapení Řecké rally Novikov: Prvně bůh, poté Hádés

iM2, 7. června 2013, 11:13 Google+

Jezdec Fordu by zcela jistě měl na to, získat podium. Jenže jeho cestu za skvělým výsledkem zastavil ostrý kámen. Rus to však přechází s nonšalancí - i tak je optimistou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka

Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zkraje soutěže v Řecku to vypadalo, že zažijeme velké překvapení na samotném čele soutěže. Na prvních třech rychlostních zkouškách soutěže zajel totiž tři nejrychlejší časy Evgeny Novikov. Na  čele si vybudoval vedení o více jak půl minuty. Jenže nakonec z toho bylo v Řecku jen 9. místo.

Série nejrychlejších časů byla ale v sobotu ráno nahle zastavena. Novikov přiznává, že jednu ze zatáček RZ4 v dopolední sekci špatně odhadl, což vedlo k poničení auta: "Pravým zadním kolem jsme trefili ostrý kámen. Poničili jsme při tom brzdový kotouč a také zavěšení." I přes poškození se podařilo 22 letému jezdci dostat poškozený vůz zpět do servisu k mechanikům M-Sportu. Přesto, že mechanici odvedli skvělou práci, když dali jeho vůz dohromady, naděje na dobrý výsledek se rozplynuly v prachu šotoliny.

Když bylo auto v pořádku, dokázal zajíždět i nadále v sobotu odpoledne se svojí rakouskou spolujezdkyni Minor časy na špici - získal tři nejrychlejší časy. V neděli na Power Stage zajel 2. nejrychlejší čas. Na sedmé zkoušce ale roztočil auto do hodin. 

"Tuto rally již znám docela dobře, startoval jsem zde popáté. Snad mi to pomohlo k těm časům. Celkově jsme ukázali dobré tempo. Ale ve druhé etapě jsme ztratili všechny naděje na dobrý výsledek. Vše fungovalo skvěle, v autě jsem se cítil dobře a měl jsem dobrý rytmus. Byli jsme schopni zajíždět skvělé časy bez toho, abychom jeli na limitu," lituje promarněné šance pilot.

I přesto se snaží jezdec Fiesty RS WRC najít pozitiva na řeckém vystoupení: "Výkon mi dává naději. Není to jen výsledek, který jsme v Řecku zaznamenali. Během víkendu jsme dokázali i další věci. Jeli jsme stejné tempo jako špička soutěže a na Sardinii snad přijde další zlepšení."

Vytisknout

Diskuze: Překvapení Řecké rally Novikov: Prvně bůh, poté Hádés

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

40. Rally Bohemia vydala Zvláštní ustanovení

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud