Meeke se vrací do DS3 WRC, v Austrálii nahrazuje Sorda

iM2, 12. srpna 2013, 20:07 Google+

AKTUALIZOVÁNO; Kris Meeke opět usedne do továrního speciálu DS3 WRC stáje Citroën. Ir nahradí v Austrálii, která se jede v září, Daniho Sorda. Meeke očividně svým výkonem na uplynulé Rally Finland velice zaujal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Bývalý tovární jezdec Mini a mistr IRC z roku 2009 jel na 5. místě s náskokem 3 minut na Daniho Sorda, když v předposlední zkoušce havaroval. Citroën se přitom letos, po odchodu devítinásobného mistra světa Sébastiena Loeba, rozhodl vsadit na dvojici zkušených jezdců Mikko Hirvonen - Dani Sordo.

Jediným, kdo dokázal letos s DS3 WRC vyhrát soutěž MS zůstává Sébastien Loeb, který absolvuje omezený program. Jak Sordo tak Hirovnen mají problém s rychlostí vozů Volkswagen, které se nedokáží vyrovnat. V celkovém hodnocení jsou oba stabilní zástupci Citroënu nejen za posádkami VW, ale také za Neuvillem z týmu M-Sport.

Podle sdělení týmu se Matton se Sordem na přepuštění španělovy pozice ve prospěch Krise Meekea domluvili. "Musíme si přiznat, že jsme měli lepší sezony. Je těžké učinit takové rozhodnutí. Ale občas musíte něco změnit, abyste vrátili tým na vítěznou vlnu.

Jak symbolické - Meeke byl původně u Mini jedničkou, posléze jeho pozici převzal Sordo. Teď se situace otáčí a Sordovu sedačku u Citroënu přebírá Meeke.

Rozhodnutí, které jsme učinili společně s Danim, nám pomůže posunout se dál v naších problémech. Kris ve Finsku ukázal, čeho je schopný - byl velmi rychlý a také motivovaný. Proto jsme se na něj rozhodli obrátit s dotazem na start v Austrálii."

Meeke po Finské rally řekl: "Byla to moje první rally za 20 měsíců. Spoustě jezdců byl dán rok na to, aby prokázali, co v sobě mají. Mně pouze jedna soutěž. Jasně, mohl jsem jet na jistotu a dojet kolem 10. místa, ale rally je o rychlosti a spolehlivosti.

Věřím, že rychlost jsem prokázal, spolehlivost příjde s časem stráveným v autě. V 99 % jsem jel správně, vím, že ceny se rozdělují až v cíli. Nepochybuji o tom, že mám na souboje s těmito hochy. Potřebuji jen dostat správnou příležitost."

Vytisknout

Diskuze: Meeke se vrací do DS3 WRC, v Austrálii nahrazuje Sorda

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hyundai i20 WRC

Boj o kokpity u Hyudanie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud