Prodrive neočekává návrat do MS jako tovární tým Mini, chce podpořit zákazníky

iM2, 23. listopadu 2013, 22:35 Google+

Obchodní ředitel Prodrivu, Richard Taylor, se nechal slyšet, že v současnosti tým neplánuje postavit Mini ve verzi R5 a zároveň ani nečeká, že by se jeho tým do MS v rally vrátil v pozici továrního týmu Mini.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rallyová budoucnost Prodrivu podle něj spočívá v podpoře aktuální zákaznické základny, rallycrossu a možném vývoji speciálu pro Dakar. V interview pro argentinskou internetovou stránku rallyreportwrc.com Richard Taylor odmítl, že by Britové stavěli Mini ve verzi R5 a zároveň nepočítá s návratem značky do WRC.

"Momentálně nejsou žádné plány na Mini ve verzi R5," řekl. Podobně návrat Mini do WRC s týmem Prodrive je nepravděpodobný: "Mini se před pár lety rozhodlo nepokračovat ve své marketingové propagaci pomocí WRC. Je to škoda, protože Mini WRC je skvělé auto. Momentálně ale nečekáme, že bychom se do WRC vrátili jako tovární tým Mini."

"Momentálně se hlavně soustředíme na projekt Mini RX pro rallycross a také bychom moc rádi vyrazili na Dakar, myslím, že tohle je pro Prodrive skvělá budoucnost." Aktuálně Prodrive pokračuje ve vývoji stávajících rally vozů a také pracuje na speciálu RX: "Na celém světě jezdí něco kolem 25 vozů Mini RRC/WRC. Získaly hodně úspěchů s rozdílnými jezdci.

V Banbury máme asi 6 nebo 7 vozů WRC a RX. Hodně zákaznických vozů přestavujeme. Dále stavíme 2 nová auta pro rally a 1 pro rallycross. Jedno Mini RX 2013 teď míří do Las Vegas. Inženýři a technici Prodrivu podporují zákazníky programu Mini WRC po celém světě, jak jsem říkal, jedná se asi o 25 speciálů.

V roce 2011 to vypadalo na vítězství Mini ve WRC po téměř 50 letech hodně slibně...

Zákazníci Prodrivu vyhráli v letošním roce 3 národní šampionáty - v České republice, Španělsku a na Ukrajině. My věříme, že auto je stále konkurenceschopné nejen na národní úrovni ale také na úrovni WRC. Prodrive pokračoval ve vývoji v předešlých 12 měsících a díky tomu poskytuje exelentní balíček skvělého výkonu a spolehlivosti, což dokazují naši zákazníci."

Na závěr dodejme větu, kterou v roce 2011 při představení Mini John Cooper Works WRC pronesl šéf Prodrivu, David Richards, v Cowley: "Tento projekt je opravdu vášnivá příležitost..."

Vytisknout

Diskuze: Prodrive neočekává návrat do MS jako tovární tým Mini, chce podpořit zákazníky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Al-Attiyah, Nasser

Nasser Al-Attiyah pojede Dakar s Mini, X-Raid nasadí 12 aut

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud