Meeke a Ostberg příští rok u Citroënu

iM2, 9. prosince 2013, 22:13 Google+

Z Francie teď přišla velice zajímavá zpráva. Za tovární tým Citroën Racing totiž budou příští rok jezdit Kris Meeke a Mads Östberg!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Příští rok to bude první sezona od vstupu Citroënu do WRC, co v týmu nebude alespoň částečně působit nějaký francouzský jezdec. Tým také změnil svůj cíl, už nečteme prohlášení o bojích o titul, ale o výchově mladíků. S tím je také spojená náhlá výměna kádru a sázka na mladíky - Madse Ostberga hajícího letos barvy M-Sportu a Krise Meekea, který letos za Citroën odjel dvě soutěže. 

"Naše jezdecká sestava pro rok 2014 je v souladu s našimi cíli," říká týmový šéf Yves Matton a dodává, že ze dvou vybraných pilotů chce během roku udělat vítěze. To vše ale až po fází vzájemného poznání se. "Kris Meeke a Mads Ostberg si oba prošli hodně rozdílnými cestami ve své kariéře, ale oba jsou na špici, aby se mohli prosadit v nejvyšší třídě rally jezdců. Po úvodní fázi učení se a vzájemného poznávání se bude naším cílem pomoci jim zlepšit se a přeměnit je ve vítězné jezdce."

Věrní fandové Citroënu letos museli překousnout, jak se z kdysi vítězné stáje stal jen příležitostný vítěz (letos 2x Loeb a 1x Sordo). Zatímco Volkswagen v uplynulých dnech najezdil stovky kilometrů v Alpách, tak Citroën jednal s možnými kandidáty o sedačku. Nakonec volba padla na Ostberga a Meekea.

"Je to neuvěřitelná příležitost. Během několika minulých let jsem byl vždy blízko Citroënu. Jsem opravdu šťasný, že budu moci spolupracovat s týmem, který má tolik zkušeností a titulů. Doposud jsem ve WRC mohl odstartovat bohužel pouze do deseti soutěží. Myslím, že mám potenciál, ale potřebuji více zkušeností. Citroën DS3 WRC je ohromné auto a já budu schopen využít znalostí týmu, aby mi pomohly ve zlepšení. Vím, že v první polovině sezonu budu muset být opatrný a budu se toho muset hodně naučit o soutěžích, které jsem předtím nejel," říká Kris Meeke.

Podstatně víc zkušeností má Mads Ostberg, který už odjel 65 soutěží MS a v Portugalsku v roce 2012 získal svoje první vítězství v MS: "Jsem velice šťastný a hrdý na to, že se připojuji k Citroën Racingu. Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se stali továrními jezdci. Po tolika letech, co jsme bojovali proti Citroënu je teď splněním snu být součástí týmu. Závodit je tou nejdůležitější věcí. A ačkoliv ještě neznám tým nebo auto, tak mohu poznat lidi a Citroën DS3 WRC. Samozřejmě, že se připojuji k Citroën Racingu, abych získal nějaké další dobré výsledky a pokusil se vyhrát nějaké další rally. Pořád jsem ukazoval, že dokáži být rychlý. Vím, že úroveň v MS je hodně velká, ale chci být konkurenceschopný!"

Stejně jako letos bude ve třetím autě na vybraných soutěžích sedět Khalid Al-Quassimi. Tato zpráva mimo jiné znamená, že u Citroënu končí Mikko Hirvonen. Fin je s největší pravděpodobností na cestě zpět do M-Sportu/Fordu. Zde by měl vytvořit dvojici s Robertem Kubicou, který se zdá být těsně před domluvou s Malcolmem Wilsonem. Také Dani Sordo u Citroënu pokračovat nebude, u něj se mluví o Hyundaii. 

Vytisknout

Diskuze: Meeke a Ostberg příští rok u Citroënu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Wilson by Kubicovi byl schopen nabídnout místo jedničky týmu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud